Brudparen bräcker varandra med bröllopsfoton

SVT rapporterar att bröllopsindustrin boomar i Kina och det har blivit en trend i att ta annorlunda bröllopsfoton och filmer som brudparen sedan visar upp på bröllopet och sociala media. Det har blivit en industri som omsätter 240 miljarder kronor om året.

Trenden växer och brudparen tar nu bröllopsfotot under vatten, hängandes över en djup ravin eller med andra spektakulära inslag. I Kina lägger blivande brudpar alltmer tid och pengar på extravaganta och annorlunda bröllopsfoton. Det har nyu alltså blivit en industri i sig självt som omsätter motsvarande nära 240 miljarder svenska kronor om året.


De kinesiska brudparen betalar allt mellan motsvarande 8 000 och 800 000 kronor (!) för ett foto eller en film som de sedan visar upp på bröllopet. För här är det inte tal om ett enkelt foto på själva bröllopsdagen. I Kina tas fotot eller filmen i förväg, helst utomlands som i Europa. De som inte har råd att resa hyr in sig i påkostade studiomiljöer där bara fantasin sätter gränserna för hur bröllopsfotot blir.

Kina försöker stätta stopp för trenden.

Bröllopsfotot är en statussymbol som ska visa att de inblandade familjerna har pengar. Men de skenande kostnaderna för bröllopen har fått det styrande kommunistpartiet att reagera. I Henan-provinsen sätts ett tak för bland annat hur stor hemgiften får vara och hur mycket bröllopsmiddagen får kosta. Allt för att inte mindre bemedlade familjer ska ruinera sig, säger myndigheterna.

Källa: SVT NYHETER


Klicka här för att komma till filmen på SVT

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: