Astrologi: Vilken typ av brud är du baserat på ditt stjärntecken?

Astrologi och ditt stjärntecken kan avgöra vilken typ av brud du blir

Att fördjupa sig i astrologi och sitt eget stjärntecken skapar ofta en del funderingar.

Har du någonsin tänkt "det där stämmer ju precis"? Då är du inte ensam!

Visst är det romantiskt att tänka att det står skrivet i stjärnorna hur resan mot ert bröllop kan komma att bli. Låt oss därför dyka ner i astrologi och stjärntecken och lyssna på vad himlen har att säga om dig som brud och din bröllopsdag.

Text: Nina Skjemstad, Astrolog / www.inspiravisjon.no Foto: Getty

Du som brud utifrån astrologi och stjärntecken

Om du inte vet var du ska börja din bröllopsplanering, vänd dig då till stjärnorna. Ditt stjärntecken har mycket att berätta om vilken typ av bröllop som stundar för dig.

Undrar du om du kommer att bli en vild brudzilla som stressar galet över detaljer, eller en lugn och jordnära brud?

En kombination av både under planeringen och den sista förberedelsefasen är ofta omöjlig att undvika, men nu behöver du inte undra vilken riktning stjärnorna guidar dig i. Astrologi och ditt stjärntecken avslöjar mycket av vad du kan förvänta dig av dig själv på vägen – och den dagen – du säger ditt vackraste ”JA!”.

Väduren: En passionerad brud

Du är en passionerad person som är dedikerad till det du är engagerad i. Det är lätt för dig att se upp till din partner och den starka tävlingsinstinkten gör att du kommer att göra allt du kan för att vara den bästa bruden du kan vara för din kärlek.

Det betyder att du ger passion och kärlek i alla förberedelser. Att välja röda färger är naturligt för en Vädur. Att dramatisera ett tal och använda passionerad musik matchar också dig.

Kanske väljer du en enkel bröllopsklänning för att du inte vill komma i skuggan av en alltför magnifik outfit. Lite sexigare på kvällen känns ofta rätt för dig. Se också till att inte låta det dra för länge utan att något spännande händer på bröllopet.

Tips: Visa passionen.

Oxen: Kvalitetsmedveten brud

Enligt ditt stjärntecken är du en sensuell person som har djupa och starka känslor för den du älskar. Du binder inte upp dig allt för lätt och när du väl gör det är det för alltid.

Du trivs med harmoniska färger och gärna jordnära färgskalor som lätt smälter in i varandra. Lugn och balanserad musik och exklusiv inredning, mat och dryck är självklara val.

Oxen vill allra helst ha riktigt bra kvalitet i allt vid ett sådant speciellt tillfälle som bröllop. Det gäller både brudklänningen, festlokalen, musik, exklusiv meny och dyra viner. Gärna egen kock också.

Som Oxe väljer du gärna en mindre tillställning med inte alltför många gäster och en intim och personlig bröllopsceremoni.

Tips: Lyssna på din magkänsla.

Tvillingarna: En brud med behov av kontroll

Enligt astrologi och ditt stjärntecken är du en social och intelligent person och inte alltför bekymrad över det visuella, men förstå att det är viktigt för att känna sig vacker och harmonisk.

Du har en fjärils energi och gillar det lätta och luftiga samtidigt som det är mycket humor, aktivitet och roliga saker kring dig. Ljusa färger och pastell i alla sammanhang förstärker ditt glada humör.

Du kan vara bekymmerslös men samtidigt söka perfektion och kan bli nervös om något är otydligt. Behovet av kontroll så att allt går som planerat är starkt. Alla pusselbitar måste vara perfekta och enligt dina tankar och idéer.

Vänner och det sociala är viktigt för dig och du bjuder gärna till stort bröllop.

Tips: Tänk på att skapa förutsättningar för det sociala.

Kräftan: Traditionell romantik

Enligt astrologi är du lyhörd, omtänksam och vill vara nära din älskade såväl som med familj och vänner. Du väljer därför gärna ett mindre bröllop där du får möjlighet att prata och umgås med alla.

De flesta Kräftor gillar det romantiska och traditionella, och bär gärna samma bröllopsklänning som sin mor eller mormor, eller följa några av de traditioner som finns i familjen sedan tidigare. Gärna något som kommer från flera generationer tillbaka.

Om du är en brud med barn eller barnbarn är det viktigt för dig att ha hela familjen med dig på din stora dag. Ditt stöd och lojalitet till familjen är kanske den största gåvan till din partner.

Tips: Var inkluderande!

Lejonet: Exklusiv brud

Du har en passionerad och stolt personlighet och gillar det exklusiva och spännande dramatik i trygga former. Att få lite extra uppmärksamhet från din partner och dina vänner samt bli bemött som en drottning på din bröllopsdag känns speciellt för dig. Gärna med kunglig glans med glitter och glamour i allt från inbjudningar till bordsdekorationer och tackkort. Och inte minst en klänning med glitter och gärna ett diadem håret.

Om det finns en dag du förtjänar att bli behandlad som kunglighet så är det din bröllopsdag. Vardagen kommer snart nog. Har du barn eller barnbarn är det också något särskilt fint för dig. De är pricken över i:et i ditt liv.

Tips: Livsnjutning, lek och nöje är kärnan.

Jungfrun: Brud som gillar perfektion

Du är en perfektionist som lägger märke till alla små saker som inte passar in och som gillar att veta vad du absolut måste ha och vad du inte vill ha på bröllopsfirandet. Detaljerna betyder mycket för dig och du kan inte tänka för mycket på dem.

Se till att allt är i sin ordning! Du är född i ett jordtecken och gillar kanske jordnära färger och mycket natur i dekoration och kläder.

Enigt ditt stjärntecken är det viktigt är att alla du vill ha med är bjudna även om du egentligen vill ha ett litet och intimt bröllop. Du älskar att hjälpa andra, så om du har möjlighet att ge positiva överraskningar till dina gester kommer det att glädja dig i längden och ge fina minnen för dagen.

Tips: Ge och du ska få.

Vågen: Den eleganta bruden

Enligt astrologi är du en själ som gillar det vackra, du älskar att ta hand om dina gäster och att se till att de trivs. Men först och främst måste elegans vara på plats i allt. Färgerna måste harmonisera och komplettera varandra för att dagen ska bli perfekt. Det gäller även valet av blommor och dekorationer.

Kreativa inslag bidrar till att skapa den balans och harmoni du behöver för att det ska kännas som en optimal dag. Både när det kommer till brudbukett, blomsterdekorationer och inte minst inbjudningar och placeringskort samt musik.

Har du något att själv bidra med själv blir det ännu bättre. Lite poesi, visdomsord och meningsfulla tal gör dig också riktigt glad.

Tips: Orden är mycket viktiga.

Skorpion: Bruden som projektleder

De djupa känslorna och närheten till andra människor är det som inspirerar dig, kära skorpion. Du vill ha med allt det som ger dig sköna känslor.

Du kan njuta av något som triggar din passion och gör att du sticker ut. Kontraster mellan olika stilar och färger kan ge den känsla av spänning som du ofta är ute efter.

Du känner särskilt väl av stämningen i ett rum och har behov av att kunna styra över denna. Det bästa för ditt stjärntecken är därför att själv ta kontroll över stämningen. Du gör vad som krävs och riskerar aldrig en dålig feeling, även om det kräver levande musik, underhåller eller andra artister på ditt bröllop. Det har också fördelen i att du slipper all uppmärksamhet själv.

Du väljer gärna en extraordinär bröllopstårta.

Tips: Gör något speciellt och annorlunda.

Skytten: Brud med ordningskänsla

Du har en passionerad eldig personlighet och gillar förändring, humor och roliga inslag. Blir det för tråkigt kan det förstöra stämningen helt för dig.

Skytten har samtidigt ett stort behov av att saker sker som planerat och du behöver ordning, reda och fasta relationer. Du gillar det som faller inom normen och det traditionella.

Att hyra en fantastisk lokal och inreda på ett elegant och extravagant sätt kommer att skapa en genuin glädje för dig. Du tänker gärna hållbart och långsiktigt, exempelvis på att investera i klänning, kostym och tärnklänningar, så att kläderna kan bäras flera gånger.

För dig är smekmånad grädden på moset för ditt bröllopet. Se till att boka en resa du vill ha i god tid, så att den blir så perfekt som du vill ha den!

Tips: En äventyrsresa kan vara din grej.

Stenbocken: Bruden som gillar det trygga

I astrologin är du en ambitiös och hårt arbetande personlighet som tänker långsiktigt kring det du tar dig ann. Du har väntat länge till att du väl bestämde dig för bröllop, kanske flera år. Du vet vad du vill ha och vem du vill satsa på.

Ett bröllop för dig utgår ofta utifrån långa familjetraditioner och sker i gedigna former. Du trivs i trygga och välbekanta miljöer och vill gärna bjuda in de flesta som tillhör din nära och något perifera krets.

Att bygga en solid och hållbar grund är det viktigaste för dig. Det är därför också viktigt att se till att även pengakontot inte är helt tömt efter bröllopet. Du behöver inget påkostat eller lyxigt bröllop, utan snarare det som är ordentligt. Detaljerna är inte superviktiga.

Tips: Njut av stunden.

Fiskarna: Den romantiska bruden

I ditt stjärntecken är du lyhörd och samtidigt mål- och resultatinriktad. Du kan ha en tendens att bli påverkad av andras åsikter och uppfattningar.

Det som är viktigast för dig är kärleken mellan dig och din partner, och allt annat är nästan likgiltigt. Även om du så klart vill ha en fin tillställning med alla ingredienser för ett lyckat bröllop. Men om du kunde resa bort och bara vara med din älskling i ett eget paradis, hade det varit det perfekta.

Din romantiska sida behöver stimulans och ett bröllop bör också spegla det. Att göra det så romantiskt som möjligt prinsessparet på den vita hästen som lever lyckliga i alla sina dagar är drömmen.

Tips: Skapa din egen dröm.

Vattumannen: Den innovativa bruden

Du är en speciell personlighet som gillar det unika och distinkta. Du kan hitta spänningen i att göra det helt originella och föredrar också det framför det vanliga. Att välja en plats för bröllop som är helt unik kan vara din grej. Kanske på en bergstopp, utomlands, eller vid havet, på en båttur eller något annat speciellt.

Att göra något helt vanligt blir för tråkigt för dig och kan leda till att du blir besviken. Du måste också klä dig otraditionellt och kan använda andra färger än vit bröllopsklänningen och svart kostym.

Att göra något ovanligt stärker din passion och livsgnista. Det gäller även blommor och andra dekorationer. En smekmånad kan till exempel bli mer spännande genom att göra den tillsammans med vänner och familj.

Tips: Ditt sociala nätverk ger dig inspiration.

Nina Skjemstad är astrolog, personlig coach, mentor och livsguide. Hon har mer än 20 års erfarenhet som professionell astrolog och arbetar med coachning, kurser, föreläsningar, mindfulness och meditation sedan 2002.

Nina Skjemstad kan allt om astrologi och stjärntecken

Nina Skjemstad, professionell astrolog

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: