Att gifta sig som 40 plus och en andra gång.

Gifta sig en andra gång

Theresa Skjolden bloggade sig vägen fram till sitt bröllop hos oss på Allt om Bröllop. Hon gifte sig förra året den 4 september med sin kärlek Magnus. För oss berättar hon om hur det var att gifta sig en andra gång samt hur det är att stå brud som 40+.

Text: Jacqueline Rova Foto: Privat

Friade med en ring

Magnus friade på Göteborgs konstmuseum en lördag i mars 2020 mitt i pandemin. Tänk att vi skulle gifta oss.

– Vi satt på en bänk och tittade på tavlor när han drog ut en liten ask ur innerfickan på sin kavaj. Det var så fint. Så vackert. Självklart svarade jag JA! berättar Theresa.

Att planera ett bröllop i en pandemi blev lite av en ut­maning och paret fick ändra sina planer fram och tillbaka.

Viktigast att gifta sig istället för hur

– Både jag och Magnus är spontana och tycker inte att ma­teriella saker är så viktigt. Att vi skulle bli gifta var vårt mål och det blev vi! Det blev till slut en vacker sensommar-picknick under bar himmel i en vacker prästträdgård. Så mycket vack­rare än vi kunde anat, berättar Theresa.

Det kom inte som en överrask­ning för nära och kära att paret bestämt sig för att gifta sig.

– Det var ganska väntat av våra vänner och familj. De kän­ner oss, att vi är allt eller inget, så det kom inte som någon överraskning. Bara glädje, vil­ket såklart var jätteroligt, fortsätter Theresa.

Theresa och Magnus gifte sig sent i livet

Bubbel, jordgubbar och choklad

Deras bröllopsdag började med att paret vaknade hemma med sin familj. Magnus gav Theresa en vacker morgongåva i form av ett halsband. Klockan 9:00 anlände Theresas bästa vän och make-up artist och började med hår och smink. De drack bubbel och åt jord­gubbar och choklad.

– Magnus, min dotter och min son åkte i förväg till ruinen där vigseln skulle äga rum. Jag och Magnus döttrar kom sist till vig­seln. Det var en magisk stund med sensommarsolen högt på en blå himmel.

Att se alla gäster där, uppklädda och vackra var fantastiskt. Efter vigseln åkte vi alla till prästträdgården där vi dukat till bords under bar himmel.

Valde att gifta sig och fira ute i det fria

Eftermiddagen och kvällen var fylld med underhållning, bröllopstal, skratt, tårar, dans, musik och god mat. Det gick alldeles för fort!

– Vi sov över på prästträdgården och vaknade till ytterligare en un­derbar sensommardag. Våra fyra barn hade sovit på ett hotell nära gården och kom till oss på morgonkvisten, vilket blev en fin avslutning, berättar Theresa.

Theresa har tidigare varit gift med en annan man. Det som skilde sig denna gång var att hon och Magnus helt bestämde själva hur de vill göra med sitt bröllop.

Vi ville visa världen att här är vi, vi är galet kära, och vi vill knyta våra band för ett liv tillsammans.

Theresa

Göra om och göra bättre

– När jag var yngre, så gjorde jag nog mer så som det förväntades av mig tror jag. Den här gången fick jag lov att göra om det med den erfarenhet jag hade sen innan. Det var fint.

– Att gifta mig igen som 40+ gav mig en annan trygghet. Vi visste hur vi ville ha det, hur vi vill göra och vi brydde oss inte om vad som är rätt eller fel. Det var även häftigt att få vara brud en gång till och att få gifta sig igen. Och se mannen i mitt liv stå där framme för att säga ja till mig. Att få visa världen att här är vi, vi är galet kära, och vi vill knyta våra band för ett liv tillsammans med våra nära och kära, berättar Theresa.

Trygga med att gifta sig på nytt

Att gifta sig en andra gång var inget som skrämde vare sig The­resa eller Magnus.

– Jag var absolut inte rädd för att ingå äktenskap med mannen i mitt liv. Dock hade jag en rädsla för att vi inte skulle kunna genom­föra det och att det skulle ta längre tid än tänkt på grund av Covid. Vi båda längtade väldigt mycket efter att bli man och fru. Vi är romantiker, berättar Theresa.

Theresa valde en brudstil i hållbart och vintage

Theresas stil på bröllopet var en blandning mellan gammalt och nytt, secondhand och vin­tage. Färg och tyll, brokad och spets.

– Med min erfarenhet som brudstylist så visste jag hur jag ville se ut och hur jag absolut inte ville se ut, haha. Jag gick mycket på känsla och resultatet blev en mix av 50-tal och kungligt, enligt min åsikt.

– Jag fullkomligt älskar mode och fashion. För mig finns även en tyngre del i det, att använda det som redan finns och även låna, samt köpa secondhand och vintage. Miljö och mode är en passion för mig och detta visade jag såklart i min brudlook.

För mig var det viktigt att kunna använda och klä mig i dessa plagg igen. Så jag bar en 3-delad outfit med mycket vin­tage och lånat. En hållbar brud helt enkelt.

– Det finns inte i min värld att köpa ett plagg för att endast använda vid ett tillfälle. Jag sätter stor stolthet i att jag investerade i plagg som är åter älskade men även plagg jag vet kommer användas igen, avslutar Theresa.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: