Kan man ha svart kostym eller klänning på bröllop?

svart kostym bröllop

Att bära svart klädsel på bröllop är en vanlig fråga för många bröllopsgäster. Självklart kan du det! Här är några bra saker att tänka på!

Text: Redaktionen Foto: Na-kd

Svart på bröllop är inte längre ett no-no!

Bröllop är ofta förknippade med vackra pastellfärger och romantiska detaljer. Enligt tradition och sed är svart inte en färg för bröllop och en del skulle förknippa den mer med sorg. Men som tur är förändras tiderna och många brudpar tycker att den gamla klädkoden inte är lika viktig.

Svart är en färg som många trivs i

Kolla hur det ser ut i din egen garderob. Tillhör du också dem med en garderob som till 80 procent är fylld med mörka plagg? Det är inte så konstigt för vi i Sverige vill inte gärna sticka ut.

Och svart är ju också snyggt och klär alla. Så då är det ju egentligen inte så konstigt att de klassiska bröllopsfärgerna har fått konkurrens av svart. Dessutom är vi många som trivs och känner oss extra snygga i svart.

It-tjejen Linn Eklund hade till och med svart klänning dagen efter sitt bröllop – och alla gästerna var klädda i vitt!

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Använd gärna accessoarer om du har svart på bröllop

Så det är helt okej att som bröllopsgäst klä sig i svart klänning. Däremot kanske du kan tänka på att blanda in andra färger i accessoarer för att klädseln inte ska ge ett för tungt intryck.

Du kan exempelvis bryta av med en sjal i en vacker färg, ett färggrant skärp, ett stort smycke eller en väska i färg. Det är också ursnyggt med ett par skor i en stark färg eller metallic och du får en perfekt outfit till festen!

Svart klänning med halterneck.

Svart satinklänning med halterneck

NA-KD Köp här

Svart kostym på bröllop

Om garderoben inte är full av kostymer att välja bland har många i alla fall en svart kostym. Svart och mörkblå kostym är de vanligaste färgerna på kostymer till bröllop. På sommarbröllop är även ljusare kostymer vanliga.

Välj gärna en färgglad slips eller fluga samt näsduk alternativt en ljust färgad skjorta. Undvik dock en svart eller vit slips om du ska på bröllop.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: