Att ta tillbaka en bröllopsinbjudan

Av Redaktionen Foto Adrianna geo

Många brudpar hade redan skickat ut sina inbjudningar inför sina bröllop innan pandemin slog till. Hur gör man om gästantalet behöver minskas?

Under 2020 var det många brudpar som tyvärr fick minimera antalet gäster och ingen hade kunnat ana i början av året att det skulle hända. Detta var såklart en stor besvikelse, både för gästerna och brudparen. Att behöva ta tillbaka en inbjudan är inte lätt. Man vill inte som brudpar trampa någon man bryr sig om på tårna och att hen ska känna sig mindre betydelsefull.

Hur tar man tillbaka en inbjudan på bästa sätt?

Ring! Skicka absolut inget via sms eller på sociala medier. Av respekt är det viktigt att ringa eller träffas och berätta med egna ord och förklara varför inbjudan tas tillbaka samt hur mycket personen betyder för er som brudpar trots att hen inte kan komma.

gabriella-clare-marino-bOCCSKFIufU-unsplash-webb

Foto Gabriella Clare Marino

Det viktiga är att få bröllopsgästen att förstå att det inte är av er viljamen under pandemiomständigheterna är det säkerhet för alla som gäller. Var noga med att som brudpar förklara att ni enbart valt att ha era absolut närmsta på själva bröllopet och att det känns otroligt tråkigt att ni behöver ta tillbaka inbjudan då ni gärna skulle velat ha personen/personerna på ert bröllop om omständigheterna var annorlunda.

Skulle ni som brudpar behöva ta tillbaka en inbjudan på grund av andra omständigheter än pandemirestriktionerna så gäller det samma sak där; RING!

Att förklara med era egna ord och inte via text är alltid bästa sättet. Var ärlig med varför hen inte kan komma och var noga med att få hen att känna sig betydelsefull.

En fråga att ställa sig som brudpar i dessa lägen är

– Hur hade du själv velat bli behandad i en sådann situation?

Tänk på att det finns många sätt att inkludera de som inte kan närvara på ett bröllop. Sänd er vigsel på Instagram eller Facebook, Lägg ut filmer och bilder på sociala media under kvällen så att alla kan följa med.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: