Sveriges bästa festlokal till bröllop – 19 fantastiska platser

Hitta festlokal till bröllop - här listar vi nitton fantastiska platser du kan boka för ditt bröllop. Från norr till söder!

Text: Jens Christiansen Foto: Benny Ottosson / festlokalernas egna

Det finns många fina platser och festlokaler att fira sitt bröllop

Vissa platser har till och med sitt eget kapell. Oavsett om ni vill duka själv, ha ett romantiskt slottsbröllop eller vill ha festen på en fjälltopp så finns det en festlokal för ert bröllop. Det är omöjligt att täcka in alla fantastiska platser och festlokaler som finns men vi tänkte ge er ett litet axplock som kan inspirera

Thorskogs Slott – bröllop och festlokal

Sagoslott känt från tv-programmet Stjärnorna på slottet

Slottet är beläget i en underbar engelsk park 30 minuter norr om Göteborg med Svartedalens trolska urskog som närmsta granne. Med tinnar och torn, vackra personligt inredda rum och salonger, utsökt mat, förtrollande omgivningar och guldkant på tillvaron väntar en upplevelse utöver det vanliga. Här arrangeras allt från små intima bröllop med de allra närmsta till stora fester med upp till 130 personer och 83 sängplatser. Perfekt festlokal för bröllop!

www.thorskogsslott.se

Bröllop festlokal på Thorskogs Slott

Foto: Benny Ottosson

Örenäs Slott

Straxt utanför Landskrona ett stenkast från Danmark och världen ligger ett gemytligt slott med tio rum på slottet med en grandios bröllopsvit. För litet? Lugn! Totalt finns här 115 rum så de klarar av alla önskemål. Egen slottsrestaurang, festlokal, hamnkrog och slottspark med utsikt ut över sundet. Finns det en utomhuspool? Japp! Badtunnor? Yes! Här finns som sagt allt till bröllop!

www.orenasslott.com

På Örenäs Slott finns fin festlokal till bröllop

Foto: Anna Lauridsen

Hyr ett eget slott och fixa festen själv

Strax utanför Halmstad ligger Fjelldalens Slott som specialiserat sig på bröllop. Stallet har förvandlats till en 400kvm stor festlokal som ni själva eller tillsammans med slottet dekorerar för bröllopsfesten. Mat, dryck och serveringspersonal kan hyras in eller så får ni stå för det själva. En unik möjlighet att kunna få arrangera en fest på i slottsmiljö.

www.fjelldalensslott.se

 

Fjelldalens Slott

Slottet vid Mälaren

Sundbyholms Slott ligger naturskönt vid Mälaren i Eskilstuna nära Västerås, Örebro, Stockholm… Hit kan du anlända med egen båt och lägga till vid slottets gästhamn. Här finns festlokal för allt från 10-250 personer. Läs mer om slottet på länken.

www.sundbyholms-slott.se

Fin festlokal till bröllop på Sundbyholms Slott

Ronnums Herrgård

Ronnums Herrgård ligger i naturskön miljö i Vargön – vid Vänerns sydspets mellan Trollhättan och Vänersborg, och precis vid foten av Halleberg och Hunneberg.  På sommaren är Ronnums Herrgård som vackrast. Då grönskar det i parken och det är svårt att hitta en mer romantisk plats för bröllop. Å andra sidan, Ronnum i vinterskrud uppfyller de flesta drömmar att gifta sig i vitt omgiven av nyfallen vit snö och transporteras i häst och släde.

Med Ronnums vackra omgivningar blir er bröllopsmiddag eller fest något att minnas. De hjälper er med allt från Champagne i trädgården vid ankomst till middag, och även övernattning åt era gäster. Möjlighet till separat middagssal och festlokal efter middagen.

Välj mellan olika boendealternativ. Flertalet av deras rum finns i huvudbyggnaden och sviterna ligger samlade i två annex framför herrgården. I varje svit finns en bastu eller Jacuzzi och gott om plats för att koppla av och vila ut.

www.ronnum.se

Ronnums Herrgård

Ulvhälls Herrgård med festlokal för bröllop

Ulvhälls Herrgård är en verkligt praktfull gård vid Mälaren intill Strängnäs. Ligger mycket vackert och huset är lagom stort och lagom intimt. Här kan du hyra hela huset bara som festlokl, inkvartera dig själv och dina gäster i herrgårdens 13 rum, beställa god mat och serveringspersonal eller göra allt själva.

Här råder stor flexibilitet för bröllop. Dryck tar du med själv hit då de inte har utskänkning av alkohol. Läs mer om vad de har att erbjuda på deras hemsida

www.ulvhall.se

Ulvhälls Herrgård fint för bröllop

Lovik

En grosshandlarvilla på Lidingö utan för Stockholm med egen brödfabrik. Högsta kvalité men fortfarande mycket intimt. Har en paviljong på tomten som lockar till vigsel. Tar upp till 100 personer på sittande bröllopsmiddag

www.lovik.se

Lovik har vacker bröllopslokal

Buustamons Fjällgård – Festlokal och bröllop

Namnet är välkänt för alla som brukar vistats i Åre.  Buustamons Fjällgård har inte bara ett enastående läge uppe i fjällen utan även en restaurang med omskriven mat, hotell för 38 personer, eget bränneri för brännvin och självklart en relaxavdelning med utomhusbad.  Intimt och oförglömligt. Tar ca 100 personer vid klassisk dukning av bröllopsmiddag.

Underbar festlokal för bröllop!

www.buustamonsfjallgard.se

Bröllop på Buustamons Fjällgård

Storhogna Högfjällshotell

Vackert beläget 725 meter över havet i Vemdalen.  Storhogna Högfjällshotell är ett av våra större tips, de tar emot 158 gäster på hotellet och dukar upp för 220 gäster i vinterträdgården. Maten är omskriven och fått höga betyg. Extra knorr blir det om ni bokar fjällvistet som bröllopssvit, med egen bastu och bubbelbad utomhus vid foten av fjället

www.storhogna.se

Brudpar i midnattssol

Fjällnäs med fin festlokal till bröllop

Sveriges äldsta fjällhotell ligger i Tänndalen och erbjuder numera enastående upplevelser för alla årstider. De har verkligen satsat för att skapa något utöver det vanliga oavsett när du väljer att vara här. Och här finns en utmärkt festlokal för bröllop!

De stoltserar med att ha arrangerat bröllop i över 100 år men nu för tiden så har de, speciellt för bröllop byggt Aula Capella, ett kapell utan religionstillhörighet där både vigselakt och bröllopsfest kan äga rum. Tar upp till 90 personer vid sittande middag. Inne i restaurangen ytterligare 120.  97 personer kan bo här och en speciell bröllopssvit finns såklart.

www.fjallnas.se

Bröllop och festlokal på Fjällnäs

Salt och Sill

Äkta Bohuslänskänsla på Klädesholmen

Susanna och Partik har drivit Salt och Siill i snart 20år och det går från klarhet till klarhet. Här har du bröllop på brygga bland sjöbodar och dukar upp till bröllopsfest för 100 personer i nya festlokalen och bor över på hotellet. Litet bröllop? Boka Sillsalteriet och ha bröllop i sjöbod för 20 personer. Unikt!

www.saltosill.se

Salt och Sill

En egen skärgårdsö

Vill ni ha ett äkta skärgårdsbröllop så är Lidö är den perfekta platsen! Här kan man ha bröllop i mindre byggnader med festlokal så väl som upp till 140 sittande gäster i paviljongen till Lidö Värdshus som är en av skärgårdens trevligaste krogar.  Olle och Hugo på Lidö Herrgård fixar allt ni behöver ha så at ni kan ha både vigsel och festen ute i skärgården. Det finns ca 100 bäddar på ön, så att alla gäster kan sova över.

Skärgårdsbröllop på Lidö

Foto: Jenny Öhman

Munkaskogsgård, Habo

På Munkaskogsgård kan ni har ett lustfyllt bröllop intill Vättern i riktigt lantlig miljö. ”Ladan” som de kallar sin fina festlokal är riktigt fin och inte direkt en gammal lada. Pimpa festlokal till bröllop själv eller så fixar Christine er med allt ni behöver.

Munkaskogsgård Habo festlokal bröllop

Villa Långbers, festlokal till bröllop i Tällberg

Naturen kring Siljan och Tällberg är vykortsvacker och utflyktsmålen många. Ta en paus i vardagen och kom till Villa Långbers. Hotellet ligger på toppen i Tällberg med en makalös milsvid utsikt över Tällbergs bygd och Siljan.  Fantastiska solnedgångar året runt. Vackra nyrenoverade rum. En vackrare plats att fira bröllop eller andra högtider kan man knappast välja. Toppen av Tällberg erbjuder en romantisk inramning som är lika vacker i sommargrönska som i gnistrande vit snö.

Här kan man ha litet som stort bröllop. Upp till 100 personer vid sittande bord och varför inte boka hela gården för er själva över en helg? Alla gäster kan bo över! Naturen är lika vacker oavsett årstid här.

www.villalangbers.se

Villa Långbers

Lindäng, Österlen

På vackra Österlen strax utanför Simrishamn ligger gården Lindäng som Kim och Katja köpte 2007 och har restaurerat upp med varsam hand. Här kan du hyra deras lada och bo i hönshuset.  Utsikten ut över fält och hav är typisk Österlensk. Ni dekorerar ladan så som ni vill och upp till 90 personer kan sitta ner vid en bröllopsmiddag. Antingen gör ni allt själva här eller så hör ni med värdparet på gården om vad som kan köpas in.

Lindäng festlokal bröllop

Lasäter, Nyköping

Mitt på landet utanför Nyköping ligger en klassisk bondgård med röda ladugårdsbyggnader, hästar och vackra fläderbuskar. Här kan ni hyra Festladan för er bröllopsfest och övernatta i Gästhuset som tar upp till 12 personer. Brudparet får sin egen svit i ett angränsande torp intill.  Festladan tar ca 80 personer för bröllopsmiddag.  Ni tar med egen mat, dryck och dekor eller hyr in med hjälp från ägarna på gården. Tips är att bjuda gästerna på gårdens egna fläderbubbel.

www.lasater.se

Vacker festlokal på Lasäter

Winterviken vacker festlokal till bröllop

Fem minuter utanför tullarna i Stockholm ligger Winterviken som är en gammal dynamitfabrik från Alfred Nobels dagar med bevarade trägolv, tegelväggar och 10 meter i takhöjd. Rustik men varm känsla i en mäktig lokal. Här kan ni duka upp en bröllopsmiddag för upp till 500 sittande gäster i Stora Salen. Det måste vara något slags rekord. Men här finns även Krutkällaren och Etaget, lokaler som kan nyttja beroende på storlek av sällskap för mingel och fest. Hit kan du även ta dig med båt då de har egen ångbåtsbrygga. Här köper du ett helt paket med mat, dryck och serveringspersonal. Maten är signerad Markus Aujalay, känd kock från tv som även vunnit titeln Årets Kock.

www.winterviken.se

Färgfabriken

I en gammal renoverad fabrikslokal 5 minuter utanför Stockholms tullar ligger en av Sveriges coolaste lokal för fest. Här kan man verkligen låta fantasin flöda och skapa den mest missevärda festen. Färgfabriken har firar 25 år som festlokals i år som med sin råa industrilook blivit riktigt populär. Här finns även en restaurang, bar och förutom den stora fabrikslokalen ytterligare en festlokal på vinden med eget kök och läcker utsikt ut över Stockholms vatten.

www.fargfabriken.se

Färgfabriken

Fjärilshuset

Det finns en tropisk regnskog mitt i Hagaparken i Stockholm där det inte bara flyger de mest fantastiska fjärilar från hela världen utan numera även är hem för riktiga hajar i gigantiska akvarium. I denna exotiska miljö är kan ni ha er bröllopsfest. En fest som kommer vara unik i er umgängeskrets! Fjärilshuset ligger vackert mitt i Haga så här finns stora möjligheter att vara ute sommartid.

www.fjarilshuset.se

Romantiskt bröllop och fest på Fjärilshuset
Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: