Höstbröllop – bästa tipsen för bröllop på hösten

Brudpar i höstbröllop

Hösten bjuder på ett vackert sensommarsken och härliga röda, gula och orangea nyanser. Bjud in till höstbröllop, låt årstiden prägla ert bröllop och få fördelarna i att gifta er utanför högsäsong.

Text: Redaktionen Foto: Unsplash

Många fördelar med höstbröllop

En stor fördel med höstbröllop är att festlokalen, vigselplatsen eller den bästa frisören troligtvis är mindre fullbokade i jämförelse med sommarmånaderna. Dessutom är det riktigt härligt för både bröllopsgäster och er som brudpar att se fram emot en glamourös tillställning under hösten.

Hösten är älskad av många och minst en lika bra tid för bröllop som vår och sommar. Hösten bjuder på mystik och mysighet med tända lyktor och ljus.

Välj en av höstens färger

Hösten bjuder på en fantastisk palett av färger som ger en vacker och stämningsfull atmosfär till ditt bröllop. Välj gärna en färg som passar både årstiden och er stil. Det ger en starkare känsla av ett rikgit höstbröllop.

Rostorange och guld är klassiska höstfärger som ger en varm och elegant känsla. Medan mörkgrön och vinröd är sofistikerade färger som skapar en romantisk och förtrollande stämning.

Varför inte kasta höstlöv istället för ris eller dekorera med vackra löv istället för rosenblad.

Bra att tänka på vid höstbröllop

  • Säkra upp och planera för fest och aktiviteter inomhus. Det är mysigt och ni kan med fördel duka med mycket levande ljus och lyktor.
  • Satsa på ett vitt bröllopsparaply som matchar brudutstyrseln. Snygga gummistövlar är inte heller fel. En accessoar som dessutom kan ge riktigt härliga bröllopsbilder.
  • Att få dra iväg på bröllopsresa under Sveriges mörkaste månader kan kännas extra rätt efter ett fint höstbröllop.

Duka och pynta med hösten

  • Plocka upp höstens jordiga och orangeröda toner. Plocka in naturens härliga dekor i dukningen. Rönnbär, färgsprakande löv och gult hö kan bli effektfullt att dekorera med.
  • Välj säsongens blommor. För ett höstbröllop finns det många vackra blommor som blommar nu. Välj till exempel orkidé, dahlia, gerbera, gladiolius eller hösthortensia.
  • Skapa ett romantiskt och mysigt bröllop på hösten genom att använda mjuk belysning. Levande ljus, ljusslingor och lyktor är perfekta för att skapa stämning under dagen såväl som kvällen.
Brudkyss på höstbröllop
Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: