Berika njutningen med kunskap – med nya Advanced Master Class 1.1

Malin Svantesdotter // malin@alltombrollop.com

Är din partner en whisky-nörd? Överraska med kunskap i form av Advanced Master Class från High Coast Whisky – en djupdykning i teori och praktik kring olika delar av whiskytillverkningen.

Advanced Master Class 1.1 är en ny utbildningsbox om rostning, och High Coast Whisky är övertygade om att kunskap berikar njutningen. Deras ambition är därför att vara det whiskydestilleri i världen som berättar mest om tekniska detaljer kring varje buteljering.

Hur binder man ekstavarna till fat och hur påverkar värmebehandlingen processen? Jo, genom rostning. Vid rostningen mjukas ligninet i eken upp och stavarna blir formbara och under värmebehandlingen påverkas dessutom ett hundratal kemiska ämnen.

Betydande värmebehandling

Rostningsgraden har stor inverkan på de egenskaper, aromer, smaker och färger som whiskyn så småningom utvecklar.

– Värmebehandlingen har större betydelse än vad man tror och är ofta förbisedd i whiskylitteraturen. Med vår nya Advanced Master Class undersöker vi hur rostningsgraderna har påverkat en andra fyllning av 100-litersfat av svensk ek. Det är en lärorik och smakrik upplevelse som alla som är specialintresserade av whisky bör ta del av, berättar destillerichef Roger Melander.

6 flaskor orökt whisky

Advanced Master Class 1.1 består av 5 x 20 cl whisky som buteljerats vid 56 % AbV. Whiskyn som är helt orökt kommer från exakt samma batch och har lagrats i cirka 6 år på 100-liters fat av svensk ek – vilken är värmebehandlad från lätt rostning till kolad.

De ingående kemiska analyserna har utförts av MTM Research Centre vid Örebro universitet under ledning av assistent professor Ingrid Ericson Jogsten.

Säljstart den 17 oktober, artikelnummer 4057804. Pris 1 368 kr

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: