Få ett bländande leende utan tandblekning!

Av: Mathilda Hedin Ekwall

Många av oss vill ha vita och fina tänder men det är inte alltid budgeten tillåter. Så hur får man ett bländande leende utan att lägga en förmögenhet på tandblekning och behandlingar?

Här är fyra huskurer som kan hjälpa dig

1. Bakpulver

Gör en egen pasta genom att blanda en tesked bakpulver och några droppar vatten som du sedan borstar på tänderna ett par minuter innan du borstar med vanlig tandkräm. Detta fungerar som ett milt slipmedel som skrubbar missfärgningar på dina tänder. Upprepa detta ca 2-3 gånger i månaden.

2. Tänk på vad du äter och dricker

Var medveten om vad du stoppar i munnen. Livsmedel som kaffe, läsk, vin, te, bär och curry är några av de saker som gör att tänderna blir fläckiga.

3. Borsta tänderna med ättika

Ni hörde rätt, genom att borsta tänderna med ättika utspätt med vatten två gånger i veckan kan du både få vitare tänder – och bättre andedräkt.

Tänk på att ättika är frätande och att man aldrig ska förtära ättika outspädd. Blanda därför 1 del 24%-ig ättika med 6-7 delar vatten så blir det samma styrka som matättika!

4. Tandborste och tandtråd

Ett självklart tips men faktum är att folk ofta glömmer bort hur viktigt och effektivt det är att använda vanlig tandborste och tandtråd dagligen. Många ”whitening”-tandkrämer innehåller ämnen som tar bort fläckar, utan att bleka tänderna och med hjälp av tandtråd eller stickor försvinner mat och bakterier samt att du får bättre andedräkt.

logo_black-new_300


KÖP SENAST


E N


UMRET


AV ALLT OM BRÖLLOP HÄR!

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: