Olika typer av blomsterbuketter

Brud håller i blomsterbukett

Skapa balans i din blomsterbukett! Smickra figuren genom att välja en bukett som verkligen framhäver klänningen.

Text: Redaktionen Foto: Unsplash / Pexels

Droppformad blomsterbukett

En droppformad blomsterbukett ser ut just som en upp och ner vänd droppe. Det är ofta mycket blommor i en sådan bukett för att det ska vara möjligt att få fram formen. Den kan vara ganska tung.

Denna bukett väljer du med fördel om du har en brudklänning med A-linje eller jungfruskärning. Blommorna hjälper till att balansera upp vidden i kjolen.

Blomsterboll

En blomsterboll är precis som det låter, en boll av blommor. Blomsterbuketten har ett handtag gjort i siden, pärlrader eller ett vackert band av något slag.

Detta är helt rätt bukett för slanka långa brudklänningar eller kortare modeller i
modern stil.

Blomsterbukett av luftiga ängsblommor

Luftiga ängsbuketter har varit på modet under ett antal år nu. Vackra och till synes vilda blommor är bundna med ett sidenband på ett sådant sätt att stjälkarna syns.

Denna bukettstil passar dig som tänker bära korta och långa A-linjeformade klänningar samt brudklänningar av rakare snitt där tyget går i bohemstil.

Stavbukett

En stavbukett består av långstjälkade blommor som man binder samman och som sedan får vila på brudens arm. Sådana blomsterbuketter passar långa bröllopsklänningar i raka och kroppsnära snitt samt klänningar i jungfrustil.

Blomsterbukett av luftiga blommor

Handbundna blomsterbuketter

Handbunden blomsterbukett är en av de vanligaste bukettstilarna sedan ett antal år tillbaka. Blommorna binder man samman med ett sidenband så att stjälkarna syns. Buketten kan vara helt kompakt eller luftigt bunden.

Den har en rund form och passar i stort sett alla brudklänningar, korta som långa. Det enda du behöver tänka på är att stilen på blommorna i buketten, som kan vara klassiska eller mer moderna, passar ihop med stilen på klänningen.

Kaskadbukett

En kaskadbukett är en mycket traditionell blomsterbukett som vi sett i årtionden. Det är ett lösare, större, vildare och delvis hängande blomsterarrangemang. Till skillnad från droppformen så är buketten mer luftig.

En kaskadbukett väljer du med fördel om du funderar på en lång klänning med mycket vidd i kjolen och släp.

Handbunden blomsterbukett
Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: