Bo som Romeo & Julia i Verona – på Alla Hjärtans Dag!

Malin Svantesdotter // malin@alltombrollop.com // Foto: Airbnb

För första gången kommer ett första kärlekspar att få övernatta i Julias ikoniska hus i Verona, Italien. Tävla med Airbnb genom att skriva ett brev till Julia!

Lagom till Alla Hjärtans Dag tillkännager
Airbnb att ett kärlekspar kommer att få vara först ut att tillbringa natten i det historiska hemmet skildrat i Shakespeares kärlekshistoria. Passa på att tävla om en chans att uppleva något spektakulärt i kärlekens stad!

Romeo-and-Juliet-balcony

Casa di Giulietta har inspirerat generationer med sin ikoniska balkong, som återspeglar Shakespeares beskrivning i den episka kärleksberättelsen.

Res tillbaka i tiden

En vinnare med partner att få oöverträffad tillgång till denna 1200-talsbyggnad, för att resa tillbaka i tiden och återuppleva Shakespeares kraftfulla ord och fraser. I samarbete med en italiensk arkitekt har Airbnb förvandlat den gamla byggnaden till en överdådig vistelse anpassad till vår tids version av Romeo och Julia.

Romantic-dinner-romeo-juliet-style

Det vinnande paret kommer att betjänas av en personlig butler och få avnjuta en romantisk middag med levande ljus, förberedd av den tvåstjärniga Michelinkocken Giancarlo Perbellini i en glittrande matsal fylld med kristaller, ljus och blommor.

Efter en hektisk dag med festmåltid, utforskande och läsning av Julia kärleksbrev, får de spendera natten i Julias medeltida sovrum i ”Letto di Giulietta”, med den ursprungliga sängen som användes i Zeffirellis klassiska 60-talsfilm ”Romeo och Julia”.

Bed-of-Juliet

Julias säng skapades av designmästaren Renzo Mongiardino och användes som scenografi i filmen. Sängen ägs av Imperiale Services och ställs ut på Casa di Giulietta-museet,
www.lettodigiulietta.it

Julias hus – en symbol för varaktig kärlek

Den mest kända kärlekshistoria genom tiderna utspelar sig i den italienska staden Verona. Även om Shakespeare inte specificerade den exakta platsen för Julias hem, har Casa Giulietta i stadens centrum länge utgjort ett mål för romantiska pilgrimsfärder. Huset från 1200-talet delar många likheter med den byggnad som beskrivs i Romeo och Julia, inklusive en koppling till familjerna Cappelleti och Montecchi – båda namnen påfallande lika Shakespeares fejdande familjer Montagues och Capulets. Idag fungerar hemmet som museum och har blivit en internationell symbol för varaktig kärlek.

Väcker liv i kärleksmyten

Detta townhouse från 1200-talet är ett berömt landmärke och museum i hjärtat av Verona, som nu tack vare ett samarbete mellan Airbnb och Veronas kommun ska förvandlas till ett hem, för första gången sedan 1930-talet.

– Julias hus är det mest betydelsefulla museet i staden Verona och lockar miljontals besökare varje år. Samarbetet med Airbnb väcker den allmänt kända shakespearianska myten om Romeo och Julia till liv på ett sätt som aldrig tidigare erbjudits. Vi är glada över att främja vårt kulturarv, dela traditioner som tidigare varit skyddade och skapa internationell synlighet för staden Verona, säger Federico Sboarina, borgmästare i Verona kommun.

Höjdpunkter från vistelsen inkluderar:

• En Romeo och Julia-inspirerad utforskning av Verona, kärlekens stad.

• Privat rundtur i litteraturhistoriens mest romantiska hem.

• Läsa och svara på några av Julias senaste kärleksbrev.

• Exklusiv tillgång till Michelin-stjärnkocken Giancarlo Perbellini, medan han förbereder den romantiska festmåltiden.

• Middag med levande ljus för två tillagad av Giancarlo i Julias överdådiga matsal.

• En övernattning i Julias traditionella sovrum som natten till ära har förvandlats till en romantisk boudoir.

Love-letters-Juliet

Litteraturhistoriens mest romantiska hem

Varje dag skapas otaliga nya kontakter över hela världen av människor som reser via Airbnb, där ny vänskap och ibland ny kärlek uppstår.

– Sedan 2008 har uppskattningsvis en miljon gäster varit värdar för sina bröllop på Airbnb. Denna vistelse kommer att ge ett par den unika chansen att fira sin kärlek i litteraturhistoriens kanske mest romantiska hem, säger Giacomo Trovato, General Manager för Italien på Airbnb.

Även om denna vistelse endast kan erbjudas en vinnare och dennes partner, erbjuder Airbnb dessutom fyra andra exklusiva bokningsbara Alla Hjärtans Dag-upplevelser under februari månad: Specialmiddag av Michelin-stjärnkock, att få vara
Julias sekreterare för en dag,

Romantisk fotografering
och

Romantisk mat- och vinpromenad
.

Hur ansöker man?

Varje år inkommer tusentals brev från hela världen till Casa di Giulietta. Denna tradition har varat under årtionden och förtjänat den italienska staden smeknamnet ”Kärlekens stad”, vilket har hållit den icke-statliga organisationen
Julias Club, upptagen med att skriva individuella svar från dess team av frivilliga, kända som Julias sekreterare.

För möjligheten att vinna vistelsen i Julias hus måste ansökande skriva ett personligt brev till Julia, där de delar med sig av sin egen gripande kärlekshistoria och berätta varför just de och deras partner skulle vara de perfekta gästerna. Anmälningar kan skickas in på
airbnb.com/juliet fram till kl. 17:59 den 2 februari 2020. Fullständiga tävlingsregler hittar du
här.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: