Get the look

AV White Bride Weddingplanner & Event designer FOTO My specialday photography

Flätor går att göra på många olika sätt och till den bohemiska flätan är lekfullhet ett nyckelord. Den bohemiska flätan bör vara vild och spretig och inte stram och stel.

Hår_msd_webb

För att göra en härlig fyllig bohofläta behövs en del fingerfärdighet och övning innan den stora dagen.
Du behöver: hårsnoddar, hårnålar, en tuperingskam, hårspray och beroende på hårkvalite och hårlängd kan det behövas hårextensions, enklast är kanske clipon i tränsar som du kan dela på så du lättare kan sprida ut dem där du vill fylla på extra.
Steg ett. Börja med att borsta igenom ett helst inte nytvättat hår. Spraya sedan rikligt med ”texture” spray genom håret så blir det lättare att styla.
Steg två. Locka håret, slinga för slinga. Lockarna får gärna gå åt olika riktningar så blir det mer liv i håret. Avsluta detta steg med ett tunt lager shine spray.

Steg tre. Dela nu upp håret i lager och tupera lite i hårbotten med en tuperingskam för extra volym.

Steg fyra. Välj ut några slingor på både sidorna om ansiktet som kommer hänga löst när flätan är klar. Spänn bort dessa med hårnålar så att dom inte blandas ihop med resten av håret.
Steg fem. Gör nu en liten löst hängande tofs mitt bak på huvudet, fäst med en liten gummi hårsnodd. Greppa hår från mitten på toppen av huvudet och samla ihop hår i en cirkel som är ca 8 centimeter stor. Tofsen ska hänga löst bakpå huvudet i samma höjd som öronen. Se till att fortfarande ha mycket hår kvar runt ansiktet och under denna tofs så att vi ha hår kvar till resten av flätan.

Steg sex. Ovanför gummisnodden på denna tofs, separerar du håret så att du kan snurra själva hårtofsen igenom hålet. Sedan börjar du dra i det tvistade håret runt om ”hålet”. Man kan dra ganska mycket så att det ser lagom slarvigt ut.

Steg sju. Nu ska vi fortsätta göra tvistade tofsar. Fånga upp några slingor från var sidan om huvudet. Dra dom bakåt och fäst med en gummisnodd utanpå den tidigare tofsen, och placerad denna till höger och lite längre ned. Tvista håret genom ”hålet” och dra i slingorna så att tofsen är snygg och lös.

Steg åtta. Upprepa detta steg nedåt genom håret tills allt hår är tvistat in i små tofsar och ser ut som en fläta. Variera tofsarnas placering från höger till vänster.

Steg nio. Alla lösa slingor från tofsarna använder du för att dölja gummisnoddarna. Fäst slingorna med hårnålar runt om i flätan så så du har lösa lockar som skapar den bohemiska känslan.

Steg tio. Avsluta med hårspray och kanske lite blommor för en extra romantisk känsla.

hår_msdtvå_webb

hår_msdtre_webb

Tack till:

Styling,
White Bride Weddingplanner & Event design

MUA Emmelie, Beauty by W.B.

Hårstylist Marbelli Event

Brudens hårkrona, HALO by Vivika Gren

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: