Boho Bar

I betalt samarbete med Boho bar Foto Hanna Ferm Photografy

Nathalie och Emily är vännerna som gjorde sin dröm till verklighet. Med värme och roliga kombinationer av frukt och grönt lockas både ögat och magen.

För drygt tre år sedan startade vännerna Natha­lie och Emily cateringfirman Boho Bar. Idag har tjejerna cirka 30 bröllop inbokade varje år och sköter allt ifrån mat till dekorering och blom­mor. Våren 2018 blev startskottet för verksamheten som tagit dem längre än de kunnat ana.

– Allt startade med lunchservering ur vår food­truck på Göteborgs gator, det var roligt men vi kän­de ganska snabbt att detta inte är något vi vill göra varje dag. I ett land som Sverige är det också ett yrke som är extremt väderberoende, det är svårt att sälja om det inte är solsken, säger Emily.


thumbnail_Image (1)_webb


Image (6) (1)_webb


Image (7) (1)_webb

Tjejernas intresse för mat utvecklades hela tiden i takt med att företaget växte och inspiration häm­tades på resor runtom i världen, främst Indonesi­en men även Sydamerika och södra Europa.

– Vi älskar mat och la­gar helt enkelt det vi själva gillar. En period fastnar vi för italienskt med mycket pizza, pasta och ost, en annan period dras vi till det asiatiska köket med fräscha smaker av chili, ingefära och citrus. När vi var i Mexico senast ville vi fylla hela menyn med smaker därifrån. Med det sagt så ändrar vi vår meny ofta, men det är så mycket roligare att jobba om man får använda sin kreativitet till max, säger Nathalie.


Image (5) (1)_webb

Startskottet för just ca­tering av bröllop kom för två år sedan, då tjejerna fick hoppa in för en kol­lega som inte kunde ta sig an bokningen. Det var i en vacker, rustik gammal byggnad strax utanför Göteborg.

– Vi använde vår foodtruck då lokalen inte hade ett befintligt kök. Vi dekorerade den med ljusslingor och växter för att skapa en bohemisk stämning. Det var en varm sommarkväll, grillen var igång, tunnor fyllda med kall öl och inte en sur min i sikte. Efter den kvällen kände vi att – såklart det är detta vi skall göra, säger Emily. Vännerna har sedan start lagt mycket fokus på att maten de lagar skall vara lika vacker för ögat som den är god för smaklökarna.

– Vår främsta marknadsföring har alltid varit Ins­tagram. Vi är medvetna om hur viktigt det är att folk får se vad vi gör och hur maten ser ut. Vi äter själva mycket med ögat och har fattat att vi absolut inte är ensamma. Mycket tid går åt att ta vackra bilder på mat, men det är också en stor anledning till att ordet har spridits och att vi är där vi är idag, säger Emily.


IMG_3714-ret.JPG_webb

Efter drygt tre år är vännerna redo för nästa steg i utvecklingen av Boho Bar och vill satsa ännu mer på just bröllop och allt som hör till.

– Vårt största mål är att inom de närmaste åren ta över en gammal lada och skapa den kompletta bröl­lopslokalen. Där vill vi kunna erbjuda hela paketet under ett och samma tak. Mat, dekorering, blomster, foodtruck, musik och mycket mer. Det kommer att vara en dröm för alla som vill ha ett varmt och bohe­miskt bröllop, säger Nathalie.

Nu i höst anordnar tjejerna sin allra första bröllopsmässa i en helt fantastisk lokal strax ut­anför centrala Göteborg i Bergum.

– Det blir en liten och intim mässa med sjukt duktiga aktörer. Bröl­lopskoordinatorer, klän­ningar, smycken, blom­mor, konst och musik. Självklart står vi även för mängder av smakprover på plats. Vi är ännu inte i mål men kan ändå säga säkert att detta kommer att bli ett årligt event, säger Nathalie.


Bröllop Bohobar_webb

I dagsläget gör vän­nerna mestadels av job­ben själva, men har fyra anställda som hjälper till vid stora bröllop, festiva­ler och andra event.

– Alla våra anställda är vänner till oss som jobbar på annat ställe eller stu­derar deltid. Vi hade inte kommit någon vart utan dessa duktiga tjejer som får arbetsdagen att kännas som en middag med familjen, säger Emily. Efter en lång pandemi ser tjejerna verkli­gen fram emot att få lämna landet för varmare bredd­grader och för att uppleva nya matkulturer.

– Att få äta lokal mat och ta med oss det bästa av landets matkultur hem till alla hungriga Götebor­gare är något vi saknat enormt mycket. Planen är att åka till Sri Lanka eller Vietnam så fort möjligheten finns, säger Emily.

– Det är fantastiskt att se något man skapat utvecklas på ett sätt man inte trodde var möjligt, eller hade någon aning om för den delen. Vi ser fram emot att se vart framtiden tar oss härnäst, säger Nathalie.

Läs mer på
bohobar.se eller på Instagram
Bohobar.catering.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: