Boosta huden inför bröllopet!

Av: Mathilda Hedin Ekwall

Månaderna innan ditt bröllop är nog de månader du tar hand om dig själva som bäst. Du tränar regelbundet, äter bättre och nyttigare, har stenkoll på alla krämer och ansiktsmasker som ska hjälpa din hud att stråla! Men något som kan vara riktigt härligt och effektfullt som många kanske inte gör är att ta en ansiktsbehandling på en salong som rengör på djupet!

Ansiktsprodukter är något jag har tonvis av hemma men det är inte ofta jag unnar mig själv en riktig ansiktsbehandling på salong. Men för några veckor sedan testade jag Victus Clinics ansiktsbehandling med systemet Synergi+ som är en avancerad teknologi och ger tydliga resultat direkt. Maskinen behandlar samtliga hudtyper efter behov genom fyra olika tekniker; Deep Wash, Active Skin, Keep it Young och Deep Inject. Teknikerna kan användas enskilt eller kombinerat för att uppnå önskat resultat.

Jag slog på stort och testade den så kallade
”red carpet treatment” där alla fyra behandlingstekniker ingår. Vi började med
Deep wash technology där de använde en specialutformad topp tillsammans med vakuum som bildar microbubblor. Dessa blandas med närande vätskor som ger en djuprengörande effekt som exfolierar och ger näring till huden.

Därefter var det dags för
Active skin technology
. I den här tekniken använde sig min hudterapeut av ett handtag som har en peelande effekt och skapar en reaktion i huden med hjälp av en aktiv kolsyretablett tillsammans med en gel. Bohreffekten ger sänkt pH-värde i vävnaden vilket medför att hemoglobinet (ett järnhaltigt protein som ger blodet dess röda färg) stimuleras att frigöra syre och att blodkärlen expanderar. Den ökade blodcirkulationen och syrehalten i blodet leder till ökad cellförnyelse och friskare hud.

Teknik tre heter
Keep it young

technology.
I den här behandlingen använder sig hudterapeuten av ett handtag med traditionell radiofrekvens som värmer upp huden och stimulerar fibroblasterna (bindvävsceller) för en direkt synlig uppstramande och hudföryngrande effekt.

Den sista tekniken i behandlingen heter
Deep inject technology. Där används högfrekvent ultraljud som genererar värme och stimulerar huden på djupet samtidigt som det skapar mellanrum mellan cellerna vilket medför att den aktiva substansen kan tränga djupt ner i huden.


Så vad tyckte jag om behandlingen?

För det första var det ju gudomligt att bara få lägga sig ner och bli ompysslad och bara vara för en stund. Varför gör man inte sådant oftare för sig själv är frågan? Sen hade jag en fantastisk hudterapeut vid namn Annamaria som var väldigt kunnig och förklarade noga för varje steg vad det var hon gjorde och vad det gjorde för nytta för huden vilket är ett stort plus. Gillar när folk förklarar vad som händer speciellt när det handlar om ens ansikte! Behandlingen i sig var helt smärtfri så är man rädd för att det ska göra ont eller vara obehagligt så kan man ta det lugnt.

Efter behandlingen var jag något rosig i ansiktet samt glansig, såg ut som jag hade smort in mig med olja. Men värre än så var det inte. För mig som inte har har några hudproblem och fortfarande rätt ung hy var skillnaden inte jättestor. Jag fick mer lyster i ansiktet och något ”fastare” hy men känslan däremot var det stor skillnad på. Kändes som att min hud helt plötsligt kunde andas igen. Dock blev jag lite torr på vissa partier några dagar senare men använde mig av en olja jag fick med mig från behnadlingen så det försvann snabbt! Så trots att det inte var någon extrem förändring i ansiktet så kan jag absolut rekommendera en behandling inför sommarens festligheter och bröllop! Mer information går att hitta på www.victusclinic.se.

1. Deep wash technology

2. Active skin technology

3. Keep it young

4. Deep inject

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: