Bröllop utomhus – Fira i det fria!

Bröllop utomhus

Solen skiner, det är varmt ända ut på kvällskvisten och det vankas bröllop utomhus. Bröllop på sommaren i Sverige är fantastiskt, men än dock vågat! Vårt tips är att våga flytta ut hela bröllopet till naturen.

Text: Jacqueline Rova Foto: Linda Broström

Bröllop utomhus ger en naturlig romantisk setting

Bjud in närmaste vänner och familj till bröl­lop i er egen trädgård. Eller duka upp till bröllopsfest vid havet och dansa in småtimmarna med sand mellan tårna.

Sverige bjuder ofta på en otroligt vacker sommarmiljö som doftar gott med gröna skogar, fällt av korn, blomstrande ängar och hav. Ta till vara på den naturliga skönheten och romantiken som naturen bjuder på med ett bröllop utomhus.

Oavsett om ni väljer en vacker trädgård, en pittoresk strand eller en skogsglänta, kommer naturens skönhet att skapa en unik och romantisk inramning till den stora dagen.

Brud under ett sommarträd

Ta fram picknickfiltar till gästerna att sitta på vid vigseln och låta er vigas under ett vackert träd som ni dekorerar till en fantastiskt fin brudbåge med hjälp av små enkla medel. Tyg från Amazingevents.se och blomsterarrangemang från Pom Pom Sjöstaden.

Hur styr man då upp ett bröllop utomhus?

Vi vill gärna tänka att vi i Sverige inte alltid har så fint sommarväder. Men det är faktiskt inte särskilt många dagar som det regnar och blåser hela dagar på sommaren.

Chansen att kunna ha ett bröllop utomhus är ändå ganska stora. Ordna dock alltid med ett tält eller ha en plan B med en lokal nära till hands.

Ni kan också välja att ha en del av bröllopet utomhus. Kanske väljer ni att viga er utomhus med att ha festen inne.

Vid bröllop utomhus bjuder naturen på en romantisk setting

Blommor tillför romantik och glädje till bröllopet och är fint att dekorera med. Använd baljor i olika storlekar som vaser till blomsterarrangemangen för att få en mer lantlig känsla. Dessa är skapade av Pom Opm Sjöstaden.

Håll gästerna varma och stämningen uppe

Se också till att det finns filtar att låna, infravärme att ta till och kanske tänder ni upp en brasa framåt kvällen för både värme och stämning.

Tänk också på att det finns belysning när kvällen börjar bli mörk. Dekorera med ljusslingor i och utanför festtältet och tänd ljuslyktor på borden.

Champagnepyramid

Bygg en klassisk champagnepyramid. Alltid lika uppskattat och inget säger väl mer ”fest” än detta?

Dekorera för bröllop utomhus

Ett utomhusbröllop ger möjlighet till en mer avslappnad dekoration där du kan blanda. Det måste inte på samma sätt blänka eller matcha perfekt som vid en bröllopsfest i en ståtlig lokal.

Ett tips är att inte göra det för svårt för er utan använd det ni har hemma. Gamla syltburkar eller barnmatsburkar blir jättefina vaser eller ljuslyktor.

Fynda billigt på loppis eller hyr om ni inte vill köpa. Frågar ni era vänner kan ni säkert få låna både det ena och det andra till ert bröllop.

För inspiration titta gärna på lantligt bröllop eller bohemiskt bröllop.

Dukat för bröllop utomhus

Skapa ett dessertbord av gamla vintunnor som blir till perfekta bordsben och en gammal trädörr fungerar utmärkt som bordskiva.

Fördelen med ett mindre och intimt bröllop med femtio gäster eller mindre är att man som brudpar oftast hinner samtala och kramas med alla sina gäster. Kom ihåg bara att ha paraplyn tillgängliga och tält i bered­skap utifall att regnet hälsar på.

Bröllop utomhus i det fria med en utomhusbar

Hyr eller bygg en bar som ni kan placera utomhus. Det är alltid roligare att vänta på sin drink medan man kan blickar ut över en fantastisk miljö. Denna bar och drinkar är skapade av killarna från TREAT, treatcocktails.se.

Strutar med popcorn - både gott och en fin dekoration

Fyll baljor med påsar av popcorn som snacks till gästerna vid brudskålen. Påsar från Bröllopsdekorationer.com.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: