Bröllopsbutik rånad

Av Redaktionen Foto SVT

Brudklänningar för miljonbelopp stals i från Ivory & Grace i Mölndal. Under lördagsmorgonen larmades polisen om ett stort inbrott i bröllopsbutiken på Metangatan. Ägaren Erene Perryson möttes av glassplitter och insåg snabbt att hundratals bröllopsklänningar blivit stulna.

Foto_Mathilda

Erene Perryson fick beskedet via e-post och kastade sig iväg till sin exklusiva brudklänningsbutik på lördagsmorgonen.

Hon möttes av krossat glas, tomma galgar och en plundrad lokal.

– Hundratals brudklänningar har stulits, säger hon till Mölndals Posten.

När tidninge besöker butiken har personalen hunnit städa och fått in alla klänningar från extralagret. Den över 100 kvadratmeter stora butiken på Metangatan är redan fylld med blivande brudar. Erene Perryson berättar att hela dagen är fullbokad.

– Det sista du vill höra som kund är att du inte kan komma hit och prova din klänning. Vi hade två timmar på oss att städa undan allt, berättar hon.

Hur många varor som saknas och värdet på de stulna klänningarna är än så länge oklart. Erene Perryson berättar att det i alla fall är ett hundratal och att en klänning kostar runt 10 000 kronor. Under morgonen har fokus varit att så snabbt som möjligt återgå till en något så när normal situation.

– Just nu känner jag ingenting. Jag är så stressad. Det kommer säkert komma senare, berättar Erene Perryson.

Hon fortsätter:

– Det sista du vill höra som kund är att du inte kan komma hit och prova din klänning. Vi måste upp på fötterna igen, berättar hon.

– Men jag kan inte förstå hur någon kan göra så här. Det här företaget är min bebis, berättar hon.

Enligt polisen saknas det runt 250 klänningar och de ska vara ”till ett stort godsvärde”.

Vi har inte fått något uppskattat godsvärde bara att det ska vara stort. Det är nog till ett värde av flera miljoner som vi pratar om.

Polis och polisens tekniker har varit på plats.

– Vi kommer att spårsäkra brottsplatsen, alltså bland annat försöka säkra något dna.

Ett ovanligt inbrott då det i Sverige blir svårt att sälja dessa så förmodlingen är det en eller flera bröllopsbutiker i ett annat angänsande land som fyllt på sina lager. Tullen och Polisen har dock utökat sina insatser mot utförsel av stöldgods via båtterminalerna. Nu hoppas alla på utökade resurser och mandat för att sätta stop för det stora antalet stulna föremål som förs ut ur Sverige varje dag.

KLICKA PÅ BILDEN NEDAN FÖR ATT SE SKLIPPET FRÅN SVT


SVT_2

LETAR DU BRUDKLÄNNING TILL DITT EGET BRÖLLLOP?

På My Wedding Planner finner du allt du behöver!

www.MyWeddingPlanner.se

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: