Bröllopsmiddagen som är bra för plånbok och miljö

AV: Malin Svantesdotter Johansson

Nu har ett bröllopspar chansen att få maten på sin bröllopsmiddag – helt gratis! Med initiativet ”Respect Food” kombineras festligheterna med mat som annars hade slängts.

Ett bröllop innebär många kostnader och det finns också brudpar som involverar hållbarhetstänk i sin planering. Nu kan detta verkligen anammas när det gäller er bröllopsmiddag. Svenska konsumenter och livsmedelsbutiker kastar över 1,3 miljoner ton ätbar mat varje år, varav konsumenterna står för 717000 ton.

Därför startade Grundig initiativet ”Respect Food” som handlar om att inspirera och lära dig hur du enkelt kan hjälpa till att minska matsvinnet i köket med innovativa produkter. Och nu letar de även efter ett brudpar som kan tänka sig att få rester eller överskottsmat serverade på sitt bröllop – helt utan kostnad.

Brudpar-aker

Ta inte maten för givet

Bård Nordhagen, nordisk marknadschef på Grundig, säger att initiativet ”Respect Food” har implementerats för att säkerställa att företaget tar en aktiv roll i arbetet med att minska matsvinnet.

– Vi vill nu komma i kontakt med brudpar i Sverige, Norge, Danmark och Finland som kan tänka sig att få rester eller överskottsmat serverat på sitt bröllop. Självklart bjuder vi på maten. Vad som serveras är upp till våra professionella kockar men vi garanterar en riktig festmåltid. Dryck till maten och stämningen står brudparet själva för.

Mat-brollop

Alla som ska gifta sig kan söka

Det finns några kriterier att uppnå för att få söka, där ett är att bröllopet måste äga rum under hösten 2018.

– Vi vill komma i kontakt med par som vill sätta fokus på hur viktigt det är att minska matsvinnet. Alltså, ett par som delar vår oro om att vi kastar för mycket mat i världen. Allt vi behöver är en bra anledning att välja just er, säger Bård Nordhagen.

Om du ska gifta dig och vill ansöka, gå in på
www.restbrollopet.se

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: