Bröllopstårta – Så väljer ni rätt tårta

En bit av rosa bröllopstårta

Bröllopstårta och/eller desserten har sedan länge varit en av de större höjdpunkterna under bröllopsfesten. Här tipsar vi om hur ni väljer ut rätt tårta och godsaker.

Text: Sara Gunnarsson Foto: Unspalsh

Drip Cake som bröllopstårta

Bröllopstårta med ett livfullt intryck. Drip cake är en trend som vi kommer att se många år framöver. Det skapar ett livfullt intryck med enkla knep. Denna trend är vacker i all sin enkelhet eller maxad med läckerheter ovanpå vilket gör att den passar till alla typer av bröllop.

Naked cake – tårta med naturlig look

Det är insidan som räknas. Den oförutsägbara trenden exploderade för ett par år sedan där man helt enkelt serverar tårtan utan överdrag. Naked cake ger ett romantiskt intryck och passar utmärkt exempelvis till bröllop med lantligt eller bohemisk stil.

Bröllopstårta med bär

En vacker tårta i all sin enkelhet. Det är svårt att slå en klassisk sommartårta fylld med jordgubbar och grädde. Man behöver inte alltid krångla till det. En sådan sommardröm hade varit perfekt till ett trädgårdsbröllop en solig sommardag.

Tårta med massa choklad

Alla chokladälskares dröm är väl ändå en stor lyxig bröllopstårta med smak av choklad? Dessutom är det fantastiskt vackert att dekorera chokladdrömmen med färska bär och blomblad.

Individuell bröllopstårta

Många par väljer nu för tiden att servera var och en av sina gäster en varsin liten tårta. Dels för att få ett lyxigt intryck men också för att minska spring och köer till tårtbordet. Då kan istället körschemat fortsätta i sin takt medan varje tallrik kommer in.

Våningstårta

Den mest klassiska av bröllopstårtor är såklart våra älskade våningstårtor. Även om det vanligaste är slät prinsesstårta i flera våningar så ska man inte vara rädd för att experimentera och låta kreativiteten styra.

Trending – Osttårta som bröllopstårta

Är ni ett ostälskande brudpar? så varför inte bjuda alla era nära och kära på en lite ovanlig bröllopstårta. Närmare bestämt en våningstårta helt i ost. dekorera den med olika sorters kex, bär och blommor och vipps så har vi den mest omtalade bröllopstårtan på länge.

Smaken är som baken-delad?

Har ni som brudpar svårt att komma överens vilken smak på tårtan ni ska välja? Kanske tycker den ena om fruktiga desserter medan den andre endast kan tänka sig en stor tårta enbart i choklad.

Varför inte välja båda? Eller ett helt bord fullt med små tårtor och andra läckerheter där bådas smak är inräknade. Det blir även smidigt och inkluderande för allergiker. Detta koncept bjuder in till härliga diskussioner om gästen föredrog brudens eller brudgummens smak.

Bubblare: Godisbuffé istället för tårta

Man kan inte få för mycket av det goda. Duka upp med en godisbuffé för gästerna att småäta av när sockernivån behöver upp. Bygg upp godisbuffén från brudparets favoritgodisar eller överraska era gäster med deras favoritgodis.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: