Bröllopsklänning med spets

brudklänning med spets
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Spets ger en sofistikerad och romantisk touch till bröllopsklänningen. Det är ett traditionellt val, men årets kollektioner visar att det även finns toppmoderna versioner av bröllopsklänningar med spets. Hitta din favorit!

Text: Next Content Studio Foto: Eva Lendel och Unsplash

Kära 2024 brud! Om du läser detta är du förhoppningsvis kanske en blivande brud, eller känner några ugglor i myren att det närmar sig? I det här fallet vill vi ta dig med på en liten resa runt bröllopsklänningar med spets, men också visa dig våra favoriter.

Det blir inte mer klassiskt, romantiskt och vackert än bröllopsklänningar med spets. Vi har länge älskat bröllopsklänningar med spets. Och det är inte konstigt att vi har så starka associationer mellan den traditionella brudklänningen och spetsen.

Spets, eller spets , har alltid varit synonymt med aristokratin och det väletablerade. Inte konstigt att brudklänningar därför traditionellt sett ofta har spets på sig om man tänker på hur ”stort” ett bröllop är.

Bröllopsklänning med spets

I Europa var det främst i Italien som man tillverkade den ömtåliga spetsen. Under kung Ludvig XIV i Frankrike var spetsimporten enorm. Alla ville gå klädda i det lyxiga tyget. Detta fick landets finansminister Colbert att börja fundera. Kunde inte Frankrike själv börja tillverka spets?

Så kom det sig att spets tillverkades även i Frankrike och designerna här använde det allt oftare i sina haute couture-plagg. Spetsstilen utvecklades snabbare och fler stilar utvecklades. Idag tillverkas såklart spets överallt där det finns en textilindustri – vilket också gör att vi nu ser spets i många varianter.

Här är några favoriter från årets kollektioner – som visar ett brett utbud av hur spets kan vara på bröllopsklänningar. Hoppas du hittar något som passar dig och din stil och som får bruden i dig att blomma ut!

24 bröllopsklänningar med spetsAnnons

Bröllopsklänning med spets och tåg

Etsy
Köp här

Speciellt denna säsong ser vi bröllopsklänningar som har många olika spetsmönster. Spetsen på bröllopsklänningarna kan till och med likna broderier! Ganska så stilren, och ger automatiskt brudklänningen ett uppdaterat utseende.Annons

Spetsklänning.

Brudklänning med vacker spets

Bubbleroom
Köp här

Låt oss ta en tillbakablick på den vackraste norska supermodellen Frida Aasen som gifte sig i somras. Den här off shoulder -klänningen signerad Elie Saab var helt enkelt fantastisk. Aasen gick också på en brudklänning med glittrande broderier på, och det valet förstår vi.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Vi hoppas att du hittat något du gillade bland vårt urval. Och självklart kommer vi att uppdatera er i framtiden!

11 mest lästa saker om bröllopsklänningar
Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: