Blomstrande höjder med brudbåge

Brudbåge i vackra blommor

En brudbåge är en blomsterportal och en vacker masterpiece i bröllopsdekorationen. Fyra olika bröllopsbågar för inspiration till ditt bröllop.

Text: Jacqueline Rova

Brudbåge vid bröllop utomhus

I tider när bröllopet behöver vara mer intimt och med färre gäster är det perfekt med ett bröllop utomhus. Att fira i det fria och använda naturens grönska som festlokal är fantastiskt! Då kan en brudbåge bli en vacker dekoration.

Oavsett om man planerar för trädgårdsbröllop, vigsel med utsikt över Stockholm eller på en vacker plats vid vattnet så är en blomstrande brudbåge en vacker detalj. Ofta lägger man stor vikt vid dekoration av festlokalen och man kan lätt glömma bort sin vigselplats.

Om du inte vill binda din egen brudbåge kan du ta hjälp av en florist eller hyra en.

Dekorera brudbåge med gröna blad, blommor och tyg

Antingen kan du dekorera din brudbåge med ett hav av blommor eller behålla den i sin vackra enkelhet med mycket grönt och några få blommor. Att även använda sig av tyg för dekorering gör brudbågen väldigt romantisk.

Låt bröllopsbågen gå i samma nyanser och stil som resterande blomsterarrangemang. Låt temat även gå igen i bordsdekor och brudbukett. Nedan båge är gjord av italiensk ruscus, pioner och mejlikor.


Brudbåge med italiensk ruscus, pioner och mejlikor.

Florist: Melody flowers Foto: Fotograf Karin Lundin

Bordsdekoration blommor i rosa och ljusgult

Florist: Melody flowers. Foto: Fotograf Karin Lundin

En sommardröm i blomster

Denna brudbåge är en riktig sommardröm och gjord av hortensia, rosor, nejlikor, brudslöja, prärieklocka samt två olika eukalyptus.

Romantiska färger i klassisk pastell gör blomsterarrangemanget riktigt romantiskt.

Blombåge med hortensia, rosor, nejlikor, brudslöja, prärieklocka samt två olika eukalyptus

Florist Melody Flowers. Foto: Clarity Sweden

clarity_sweden _2

Florist Melody Flowers. Foto: Clarity Sweden

Återanvänd brudbågen

En intim middag i romantikens tecken för de allra närmsta, för att fira kärleken mellan två personer som precis sagt JA. Ha samma brudbåge vid vigsel som dekoration bakom brudparet vid middagen. Att även dekorera brudparets stolar med blommor är en fin detalj.


Använd samma blomsterarrangemang både vid vigsel och bröllopsfest

Florist & Dekor: Engby Garden Foto: Linnéa Heinerborg

Brudbågens tema går igen på bordet.

Florist & Dekor: Engby Garden. Foto: Linnéa Heinerborg

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: