Skor till brudgum

Brudgum skor

När det kommer till val av skor till brudgum kan du tänka på två sätt: att följa tradition och klädkoder eller strunta i det. Hur som helst kan det vara läge att investera i ett par riktiga herrskor av god kvalité.

Text: Redaktionen Foto: Unsplash

Skor till brudgum enligt traditionen

De som väljer att följa traditionen har några få grundregler att hålla sig till. En är att mörkt är stiligare än ljust, vilket innebär att svarta skor aldrig är fel. Däremot är bruna skor fel.

En gammal tumregel är att ha ljusa skor på dagen, men aldrig efter att solen gått ner. Men solens upp och nergång kan bli svår att följa i norra Sverige. Därför brukar man säga att efter klockan sex på kvällen så är det dags för svarta skor.

Till en blå kostym kan du dock ha både bruna och svarta skor beroende på vilken tid på dygnet det är. Det är dock inte helt korrekt att komma i bruna skor till en svart kostym.

Eller gå din egen väg

Glöm inte att det kan vara väl värt att investera i ett par fina herrskor av god kvalité till bröllopet. De håller livet ut om du sköter om dem!

Väljer du däremot att inte följa traditionen kan du alltid spana mot ett par sneakers eller varför inte skoja till det med ett par knallröda lackskor?

Skor till brudgum

Snabbguide för skor till brudgum och bröllopsgäster

Frack: Bär du frack är är lackskor det enda alternativet.

Jackett: Jackett är vanligast att använda utomhus så här kan du satsa på ett par släta svarta skor. Det kan exempelvis vara av Oxford- eller munkmodell. Men undvik Jodpurs, ridstövlar eller loafers.

Bonjour: Den klassiska bonjouren är svart och därför passar svarta skor perfekt, precis som till jacketten. Till festen går det ann med lackskor men inte till kyrkan.

Smoking: Du behöver inte bära lackskor till smoking. Egentligen är det mer elegant att ha ett par släta, välputsade tunna läderskor eller eleganta loafers.

Kostym: Vår rekommendation är att ha mörk kostym med tillhörande svarta skor under vintertid. När det är ljust eller sommar går det däremot bra med en ljus kostym och ljusa skor.

Jeans: Det kan vara en idé att undvika jeans på en av ditt livs största dagar, om du inte är jeansdesigner då. Men i sådana fall får vi hoppas att hela kreationen är specialdesignad av Acne Studios.

Tunika: Har du en stor kärlek till tunikor eller bara vill göra en Tomas Di Leva? Då kanske ett par sandaler kan vara på sin plats, eller varför inte köra barfota.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: