Bröllopsbukett efter kroppstyp

Bröllopsbukett i vitt

Bröllopsbukett är en viktig detalj. Förutom att den helst ska matcha det övriga bröllopstemat, är det bra om den passar din kroppsstorlek.

Text: Tommy Ditz Foto: Unsplash
Annons
AoB_Instagram_Artikkel_og_Kategori

Ta hjälp av en florist med en bröllopsbukett

Låt helst en florist binda din bröllopsbukett, de har utbildning och kan se vad som passar dig. Välj gärna blommor efter säsong.

Själv ska du hålla buketten snett framåt, placerad lite under naveln. Be gärna floristen märka upp vad som ska vara uppåt. Du lämnar sedan bröllopsbuketten till en tärna då du ska ta emot vigselringen.

Försäkra dig om att en stadig vas eller ställning finns på honnörsbordet. För att buketten ska hålla sig fräsch hela dagen kan du duscha med vanligt vatten emellanåt. Och lämna inte buketten i en iskall eller varm bil.

Bröllopsbukett efter kroppsform

Ta med en bild på din bröllopsklänning till floristen så att hen kan se vad utgångspunkten är. Ni gör det för enkelt för er om ni rättar er efter gamla slentrianmässiga uttryck som att en stor klänning kräver en stor bukett.

Tänk då hellre på att en lång smal brud passar med en lång hängande bröllopsbukett. En kort kraftig brud klär med en kort rejäl bukett. Små brudar bör av samma anledning bära små buketter, det motsatta är inte ofta lyckat.

♥ Följ oss på Instagram för mer inspiration!

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Tänk gärna på helheten

Vidare bör rödhåriga undvika rosa blommor då det kan skära. Anpassa också gärna bröllopsbuketten efter årstid. Allting finns inte alla årstider. Acceptera hellre floristens förslag än ruinera dig på egna krav.

Låt också frisör och florist tala med varandra, en del vill få tejpade stjälkar andra hela. Det är även viktigt att du beställer buketten i tid. En florist beställer blommorna ungefär en vecka i förväg för att försäkra sig om rätt färg och sort. Gifter du dig en lördag får floristen blommorna på fredag morgon och buketten är i och med det garanterat frisk och fräsch.

Kasta brudbuketten?

Från USA kommer traditionen att kasta brudbuketten till sina väninnor för att se vem som ska gifta sig härnäst. Vi ser det ofta på film men sällan i verkligheten.

Hur vill du göra?

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: