Cartier-pantern har tagit sitt första steg i Skandinavien

Malin Svantesdotter Johansson

Inför den prestigefyllda öppningen av Cartiers flaggskeppsbutik i Stockholm arrangerades ett historiskt och storslaget event på Kungliga Operan.

Panterns första och hitoriska steg har nu tagits i Skandinavien och förväntingarna inför den 8 november är höga. Då slår portarna upp för första gången – på Smålandsgatan 8 i Bibliotekstan. I den högtidliga miljön inne på Kungliga Operan välkomnades besökarna av en trevlig skara inbjudna, brickor med champagne och Cartiers tjusiga piccolos i vart och vartannat hörn. Därefter stängdes entrédörrarna och inleddes eventet med dansare i trappen som start – för att sedan öppna upp för en övergripande presentation inne på scen.

Cartier-bellboys-welcoming

Emilia-och-Cyrille

Emilia de Poret modererade samtalet där President och CEO för Cartier,
Cyrille Vigneron berättade om öppningen av det franska och legendariska juvelhuset. Cyrille nämner bland annat hur Skandinaverna tidigare inte varit redo för Cartier. Vår blygsamma och mer enkla stil när det kommer till juveler har tidigare gjort att de inte har känt av en efterfrågan här, förrän nu. Nu är vi mer än redo att ta emot allt vad Cartier och de franska glittervindarna har att erbjuda – och detta i den eleganta och inbjudande butiken.

Cartierbutikens interiör har getts minimalistiska detaljer som inspirerats av skandinavisk design, som ett bevis på Cartiers kompatibilitet med sitt nya territorium. Den skandinaviska kulturen och andan hedras på många olika sätt i nya flaggskeppsbutiken, bland annat designen, kombinationen av former och materialval, samt sammanslagningar i den nordiska världens gränslösa naturliga skönhet. I entrén möts man bland annat av en träpanel, där den symboliska pantern sätter tonen samt blickar ut mot sin nya plats att tjäna, vårt kära Stockholm och dess juvel- och servicesuktande invånare.

Pantern-the-entrance

Entrén med Cartiers symbol – Pantern.

Boutique-entrance

Entrén med sin luftiga och eleganta framtoning.

Cartier-VIP-lounge

Butikens VIP-lounge.

Cartier-butik

Cartier-butik2


Efter presentationen begav sig de inbjudna gästerna in till Guldsalen för att delvis få se den nya butiken via ett par VR-glasögon, där ovan bilder visades men i rörlig form och med en elegant dansande piccolo som guide. Därefter fick vi ta del av utställningen där Cartiers huvudteman för inspiration fanns att förföras av: Panthère, Fauna & Flora, Tutti Frutti and Diamonds. Utställningen omfattade både historiska och aktuella ikoniska smycken och klockor.

Cartier-guldsalen


Här får även du lite inspiration med både legendariska smycken samt nyare pjäser.

Panthère de Cartier watch small model


Panthère de Cartier watch, small model,
double-loop bracelet – yellow gold – quartz movement.
Eric Sauvage © Cartier

Jewellery-Icons

Trinity ring, white gold, pink gold, yellow gold © Cartier.
Scarf Pin, Cartier New York, c.1971, Cartier Collection, Provenance: Elizabeth Taylor, Marian Gérard, Cartier Collection © Cartier.
Nail bangle, Cartier New York 1971, Cartier Collection, Nils Herrmann, Cartier Collection © Cartier.


Panther


Panther Clip Brooch, Cartier Paris 1949, Cartier Collection, sold to the Duchess of Windsor, Vincent Wulveryck, Collection Cartier © Cartier.
Révélation d’une panthère, Calibre 430 MC, Case 18K pink gold, bezel set with brilliant-cut diamonds, © Cartier.

Diamonds

Stomacher Brooch, Cartier Paris, special order, 1912, Cartier Collection, Nils Herrmann, Collection Cartier © Cartier.
Réflection de Cartier bracelet, white gold, diamonds, © Cartier 2018. Detta är för övrigt den modell som Meghan Markle bar vid vigseln av sin Prins Harry tidigare i år.

Flora-and-fauna

Crocodile necklace, Cartier Paris, special order, 1975, gold. 1 023 brilliant-cut fancy intense yellow diamonds, weighing 60.02 carats in total. Two navette-shaped emerald cabochons, 1 060 emeralds, weighing 66.86 carats in total. Two ruby cabochons. Entirely articulated, the two crocodiles can be worn separately as brooches or together as a necklace. Made as a special order for María Félix, Nils Herrmann, Collection Cartier © Cartier.
Les Oiseaux Libérés earrings, 18K white gold, each set with 237 brilliant-cut diamonds totalling 2.03 carats. Emeralds, mother-of-pearl, Studio Triple V © Cartier.
Cartier bär på en lång historia, samtidigt som det idag finns en spännande kombination mellan tidlöshet och nutid…såväl som framtid. Närmast i tiden är det alltså den 8 november som gäller att hålla koll på – för då blir Stockholm minst sagt lite lyxigare.
Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: