6 tips på champagne under 400 kr

Skålar i champagne

Det kommer fler och fler mousserande viner av riktigt fin kvalité från världens alla hörn, men kungen av allt som bubblar är trots allt champagne. Här tipsar vi om 6 prisvärda bubbel.

Bubblande gott champagne

Champagne till alla på ett stort bröllop kan kosta en del, men brudskålen kräver ändå denna ädla dryck tycker vi. Men vad måste man betala för att få en bra champagne?

Att välja rätt bubbel till bröllopet kan vara svårt och om bröllopet har många gäster kan kostnaden dra i väg. Och kanske uppskattar inte alla en riktigt champagne? Kanske är ett billigare bubbel ibland bättre som alternativ till ett mingel.

Men det går inte att komma ifrån den stora kvalitétskilland som champagne har gentemot allt annat mousserande vin.

Är det skillnad på äkta champagne och annat mousserande vin?

Att göra champagne är krävande, dyrt och en lång process och därmed det höga priset. Är det då så stor skillnad? Ja, äkta vara står sig slätt mot andra mousserande viner. Det förutsätter också att du uppskattar den lite speciella smaken av franska bubblor.

Även champagne kan variera i både kvalité och pris. På grund av den krävande processen och strikta regelverk är det svårt att skapa en högkvalitativ champagne till ett lågt pris. Här tipsar vi om sex prisvärda champagner under 400-lappen på systembolaget.

1. Palmer Blanc de Blanc Champagne, Nr 7553, 349 kr

För alla läsare av Allt om Bröllop är Palmer ett välkänt tips. Årgång 2014, av endast chardonnay för detta priset är ett fynd. Denna kan ni servera till alla utan att skämmas.

 

Palmer Blanc de Blanc Champagne

 

2. Diebolt-Vallois Prestige Brut, Nr 7723, 399 kr

Detta hus brukar vi inte skriva om så ofta. Men detta friska, torra mousserande vin med smak av både gröna äpplen, citrus och honung är en riktigt fin smörig chardonnay som tar sig in på listan med en kronas marginal. Drick nu men går även att lagra.

 

Diebolt-Vallois Prestige Brut

 

3. Pierre Peters Cuvé de Réserve, Nr 7350, 379 kr

En Grand Cru från Byn Les Mesnil-sur-Oger för under 400 kr – det är et kap! Elegant och frisk i smaken och lätt att tycka om.

 

Pierre Peters Cuvé de Réserve Champagne

 

4. Pommery Apanage Blanc de Blancs Champagne, Nr 75319 – 399 kr

Dom säger att det var Louise Pommery som gjorde den första torra champagnen. Vårt eget kungahus gillar Pommery och denna har chardonnay-druvor från området Grand Cru. Detta är ett prisvärt vin.

 

Pommery Apanage Blanc de Blancs

 

5. André Clouet Brut Rosé, Nr 77253 – 339 kr

En rosé har letat sig in på listan. Bra rosé-champis kostar annars en hel del om det ska vara bra. Men denna Blanc de Noir (enbart av druvan Pinot Noir) är ett riktigt bra köp nu till sommarens bröllop.

 

André Clouet Brut Rosé Champagne

 

6. Launois Blanc de Blancs Brut Cuvée Réserve Champagne, Nr 7450, 339 kr

Ett Blanc de Blancs-bubbel av Grand Cru-druvor från familjens egna odlingar. Stilren fräsch med inslag av apelsin, nougat och mineral. Denna kan vi rekommendera!

 

Launois Blanc de Blancs Brut Cuvée Réserve

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: