Checka av lokalen

Text: Redaktionen

När ni letar festlokal är det viktigt att veta vad ni ska titta efter. Förutom att hitta en lokal som passar er och temat finns några praktiska detaljer att ta hänsyn till. Vi har checklistan ni bör ha med när ni spanar efter er festlokal.

Ljus: Behöver det naturliga dagsljuset förstärkas? Vilka ljuskällor finns? Tänk på att tända ljus höjer mysfaktorn men även ökar brandrisken.

Möblemang: Runda bord kan vara trevligt, men tänk på att de kräver mer utrymme än långbord. Välj sköna stolar – en viktig detalj som ibland glöms bort. Klädda stolar ger en lyxig känsla.

Musik och scen: Se till att musikutrustningen får plats och att det finns eluttag inom räckhåll.

Porslin: Kontrollera vad som ingår i dukningen. Behöver ni hyra porslin, glas och bestick separat?

Golv: Vissa underlag är lättare än andra att dansa loss på. Det är bättre med hårda golv än exempelvis heltäckningsmatta.

Storlek och rymd: Välj storlek efter hur många gäster som är bjudna till er fest. Skärma av med tyger eller vikväggar om lokalen är för stor.

Kök: Ska ni ordna maten på egen hand eller med hjälp av någon bekant är det viktigt att köket möter era behov. Finns tillräckligt med kylskåp, spisar, ugnar och avställningsytor?

Ventilation: Undersök alltid ventilationsmöjligheterna noggrant. Om inte, hyr en klimatanläggning och se till att det finns tillgång till frisk luft. Dålig luft är en riktig partydödare.

Blommor: Fundera på vilka blomarrangemang ni vill pryda borden med. Se till att de inte är i vägen för konversation mellan bordsgrannar.

Ljud: Tänk på akustiken. Tyg på väggarna och underdukar dämpar ljudet.

Toaletter: Blir ni ett stort sällskap kan det vara bra att det finns flera toaletter att tillgå. Ta reda på hur många det finns i anslutning till lokalen.

Dansgolv: Finns det någon naturlig plats för kvällens dans? Behöver borden plockas bort eller är utrymmet stort nog ändå?Söker ni festlokal? Ni finner Sveriges bästa feslokaler här:


myweddingplanner-banner-smal

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: