Sandcermoni och dans under stjärnorna

AV Jacqueline Rova FOTO Josefin Westin Photography

När Cornelia och Calle hade bestämt sig för att gifta sig i Marbella började de direkt att leta efter rätt plats att gifta sig på. Att gifta sig i kyrkan var inget paret drömde om, en utomhusvigsel och dansa under stjärnorna lockade desto mera. När de hittade Finca Villa Palma visste de att det var just där de skulle gifta sig och med en sandceremoni så förenades dem till ett.

Brudparet

Namn: Cornelia och Calle Östholm

Datum: 31 maj 2019

Var: Marbella, Spanien

Gäster: 65

Brudparet skickade inbjudan till cirka 100 personer och var beredda på ett bortfall på cirka 50%, då det krävdes en del logistik från deras gäster för att kunna delta på bröllopet. Cornelia och Calle valde därför bort äldre släktingar redan från början samt inkluderandet av barn då de vis­ste att det skulle vara problematiskt för dem att delta på bröllopet.

– Vi visste att det var mycket begärt att be någon att vara gäst på ett bröllop 370 mil hemi­från så vi var därför otroligt glada att sextiofem gäster valde att tacka Ja till att dela upplevel­sen tillsammans med oss, berättar Cornelia.

CorneliaCalle-1(34)_webb

Förberedelser.

CorneliaCalle-1(54)_webb

Bröllopsdagens morgon.

PLANERINGEN VAR EN BERG- OCH DALBANA

Paret förlovade sig i augusti 2015 och började redan då planera lite smått men det var först ett år innan bröllopet som planeringen på all­var drog igång.

– Vi började med att leta efter en bröllops­koordinator i Marbella som vi kunde få en bra kemi med. Men när vi inte gjorde det bestämde vi oss att ta oss an hela planeringen själva istäl­let. Sagt och gjort, så började vi söka efter det viktigaste, en plats där vi kunde ha både cere­moni och festen, berättar Calle.

Då brudparet själva inte alltid kunde av­vara tid för att flyga ned till Marbella för att gå på visningar av platser tog de hjälp av familj och vänner.

– Vi är väldigt tacksamma att de avvarade tid från sina semestrar för att hjälpa oss och filma olika eventuella festplatser. Till slut hit­tade vi Finca Villa Palma, som föll oss perfekt i smaken, ett år innan bröllopets faktiska datum.

Efter att paret skickat ut Save the Date-kort valde de att samla alla tilltänkta tärnor, mar­skalkar samt toastmaster över en middag, där de försökte sätta deadlines och dela ut uppgif­ter som de kände att de inte klarade av själva. I juli 2018, cirka tio månader innan bröllopet fick de äntligen chansen att se platsen de bokat samt provsmaka och välja ut menyn för bröllopet.

– Innan vi bestämde oss, provlagade vi me­nyn hemma i Sverige under hösten för att vara säkra på att vi skulle göra rätt beslut. I februari 2019, cirka tre månader innan bröllopet valde vi att åka iväg på en weekend för att sätta de sista detaljerna, exempelvis bordsplaceringen.

Någon månad innan bröllopet gifte sig Cornelia och Calle i Stadshuset i Stockholm, med den närmsta familjen närvarande, då de varken ville gifta sig i kyrka eller ha en präst i Spanien. De båda önskade sig nämligen en ceremoni utomhus.

CorneliaCalle-2(29)_webb

Kärleken spirar.

CorneliaCalle-3(74)_webb

För att symbolisera att de två nu skulle bli ett hade brudparet en sandceremoni.

SANDCEREMONI

De flesta gästerna valde att anlända fyra-fem dagar innan själva bröllopet för att även få lite semester. På Bröllopsdagen möttes paret för­sta gången för en ”first-look” i en äldre spansk gränd.

– Efter first-look kunde vi i stort sätt släppa de mesta av nerverna och låta våra otroligt skickliga fotografer ledsaga oss genom fotogra­fering på diverse utstuderade platser i bergen nära där vi skulle ha vår fest, berättar Cornelia.

Tillsammans med brudföljet och deras vän som skulle agera vigselförrättare stod de sedan gömda i ett litet hus där ingen kunde se dem i väntan på att ceremonin skulle ta fart.

– Nervöst och pirrigt var bara förnamnet, men vi var så otroligt glada att det äntligen var dags. Dagen innan hade vi haft en rehearsel tillsammans och övat hur långsamt alla skulle gå in till musiken men det var som bortblåst när det väl var dags. Vi alla fick ett högt adre­nalinpåslag och vips så var brudgum, brud­följe och brud framme vid vigselförrättaren, berättar Cornelia.

Paret hade funderat länge hur de kunde göra vigseln speciell och inte så traditionell och att dela sina enskilda löften till varandra framför alla gästerna var inget de kände sig bekväma med. Så för att symbolisera att de två nu skulle bli ett hade brudparet en sandceremoni:

”Calle and Cornelia, idag är ni här för att binda samman och förena era liv. Dessa två vaser med sand symboliserar era separata liv innan ni fann varandra. De symboliserar era separata vänner, familjer och alla val ni har gjort tidigare i livet. Idag kommer ni båda att försegla era band genom att blanda sanden i dessa två enskilda vaser. När sanden är blandad kan den inte separeras. Precis som enskilda sandkorn inte kan delas och återvända till sina vaser, blir era liv inte längre två utan för­enas till ett. Låt kärleken mellan er, era familjer och vänner förbli stark och precis som sanden samman­kopplad för evigt.”

– Det var svårt att hålla tårarna tillbaka när vi blickade ut över alla våra gäster. Ringarna byttes och vi fick tillslut kyssa varandra. Ut­gångsmarschen sattes igång och vi dansade ut bland våra gäster, berättar Cornelia.

Ett bröllop utan bra vin och mat var inte nå­got de ville ha utan värderade att både maten och drycken skulle vara något gästerna skulle minnas.

– Än idag får vi höra hur gott allt var och speciellt mingelmaten efter vigseln, berättar Calle.

CorneliaCalle-3(104)_webb

Magisk utsikt över Marbella.

CorneliaCalle-3(6)_webb

Dukningen till bröllopsmiddagen gick i silver, vitt och grönt.

CorneliaCalle-5(71)_webb

Under bar himmel.

PERSONLIGA HÄLSNINGAR TILL BRUDPARET

Toastmastern och Calles mamma delade sedan ut kuvert till varje gäst medan brudparet smet iväg och fotograferade under golden hour. I kuvertet låg det ett tomt kort och antingen Cor­nelias eller Calles favoritsak som exempelvis en godisask eller någon krydda. Gästerna fick skriva vad de ville på kortet vilket kunde vara en hälsning, ett minne eller en rolig historia. Korten skulle därefter öppnas efter bröllopet eller på specifika datum.

– Än idag, två år senare, öppnar vi dessa brev och vi blir påminda om vår fantastiska dag vi hade tillsammans med våra fantastiska vänner och familj. Nu har vi riktigt många innestående middagar att hämta ut, berättar Cornelia.

För brudparet var det viktigt att festen inte skulle behöva ta slut på grund av några be­stämmelser eller regler.

– Att spela musik längre än till 02.00 var ett krav för oss. Vi dansade hela natten in på mor­gonkvisten under stjärnorna, berättar Cornelia och fortsätter. Stämningen och atmosfären var magisk. Fanns det något vi kunde gjort an­norlunda? Absolut inte, allt vart perfekt i våra ögon!

CorneliaCalle-7(59)_webb

Tips från brudparet:

1. Välj fotograf och videograf att föreviga er dag och snåla INTE på detta. För oss var det de mest väl spenderade pengarna.

2. Njut av dagen och kom ihåg att stanna upp.

3. Tänk inte så mycket på de små detaljerna eller om något skulle gå snett. Det är bara ni som vet hur det skulle ha varit.

Behöver ni hjälp med planeringen inför ert kommande bröllop? Gå in på
www.myweddingplanner.net för att hitta leverantörerna som passar just er.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: