Costa Rica – Smekmånad med sol och surf

Den klassiska drömmen om en smekmånad är väl den om vita stränder, blått hav och palmer. Så långt bort från kalla norden som möjligt. Costa Rica ger er fantastiska stränder men också många andra unika upplevelser

CostaRica5

Costa Rica är ett litet land inklämt Panama till söder, Nicaragua i norr, atlanten till väster och stilla havet till öster. Landet har allt. Regnskogar, nationalparker, berg, slätter, floder och mängder stränder. Åker ni hit så undvik de mest exploaterade områdena och satsa istället på att utforska landet och njuta av en av världens bästa surfplatser.

I Costa Rica väljer vi att tipsa om det lilla området kring Santa Teresa på västkusten. Här är tempot lugnt och trots en allt mer utvecklad turism så finner ni här en unik stämning som bara kan skapas när världens surfare har slagit sig ner på ett och samma ställe. Bli inte förvånad om vägarna grusvägarna dammar, restaurangen har vegetarisk meny eller att reggaemusik strömmar ur högtalarna.

CostaRica2

Om ni inte redan är inbiten surfare så är denna plats perfekt för dig att lära dig grunderna. Här finns flera olika surfskolor, däribland svenska Surfakademin. Vill ni inte surfa så kan du prova på yoga eller varför inte upptäcka de många milen av de vackra sandstränderna på hästryggen?

– Varför ni ska åka hit?

Utforska ett exotiskt men säkert land i Latinamerika på egen hand


– Vad är speciellt med den här stranden?

Milslång, vacker strand med några av världen bästa surfvågor.

CostaRica6


– Vad ska man inte missa?

Hyr fyrhjulsdriven bil och åk på upptäcktsfärd upp i bergen, besök kaffeplantage, paddla längs floderna tillsammans med krokodiler, surfa, sola och vandra i regnskogen bland alla vilda djur.


– Var ska man bo?

Här finns många billiga och bra B&B’s och hotell att välja mellan. Alla går att boka via nätet nuförtiden. Kanske vill ni prova att sova i hängmatta direkt intill stranden för under 200kr hos Casa Zen Guesthouse & Yoga Center

Eller varför inte hyra en egen villa med stora luftiga rum, terrasser med egen infinitypool vars utsikt är helt vidunderlig. Lite dyrare; från 12 000kr till 25 000kr per dygn beroende under högsäsong. Svårt att få plats, extremt fullbokat. Det finns bara två villor hos Mystical Gren Properties Prova att boka deras dubbelrum istället.

CostaRica3


– När ska man åka dit?

Från november till april


– För vem passar Costa Rica?

För de lite mer äventyrliga och sportiga

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: