Det ska vara med i en bröllopsinbjudan

Bröllopsinbjudan är det första intrycket gästerna får av ert bröllop och det som sätter prägeln på vilken typ av bröllopsfirande ni ska ha. Lägg därför lite extra tid på inbjudningarna och se till att all information finns med i kortet.

Text: Redaktionen Foto: Unsplash

En bröllopsinbjudan ska innehålla den mest väsentliga informationen om ert bröllop. Kortets text och utseende brukar motsvara bröllopets karaktär. Det sätter tonen för vilken typ av firande ni ska ha.

Det viktigaste att ha med i en bröllopsinbjudan

Vem: Det ska tydligt framgå vem det är som ska gifta sig samt vem som bjuder in till bröllopet. Vanligtvis är det ni själva eller era föräldrar.

När och var: Därefter skriver ni datum i bröllopsinbjudan. Även var någonstans ni ska vigas och var festen kommer att äga rum.

Mat: Blir det trerättersmiddag eller snittar? Ingår dryck eller har ni betalbar? Det är bra att berätta för gästerna i bröllopsinbjudan vad som kommer att serveras. På så sätt förväntar sig gästerna inte en lyxmiddag när ni har tänkt bjuda på kaffe och tårta.

Klädkod eller tema: För att ingen ska känna sig osäker över sin klädsel är det inte mer än rätt att sätta en klädkod. Undvik påhittade koder som kan vara svåra att tolka såsom ”sommarfin” eller ”festligt”. Ni riskerar annars att bli nerringda med frågor om vad det egentligen innebär.

Kontaktuppgifter: Glöm inte att skriva e-post eller telefonnummer dit gästerna ska OSA. Skriv också när gästerna senast behöver svara. En del kan missförstå förkortningen OSA och tro att de bara måste höra av sig om de inte kommer. Förtydliga genom att skriva ”Hör av er senast den 2 juni så att vi vet om ni kommer eller inte”.

Med eller utan barn: Har ni bestämt er för att fira bröllopsfest utan barn finns det flera exempel på förslag som förtydligar det i inbjudan. Mer om det kan du läsa i vår artikel barnfritt bröllop eller inte.

Om du inte har koll på alla uppgifter

Om inte alla uppgifter ännu inte är klara kan du istället välja att skicka ett Save the date-kort. Då behöver du endast meddela vilket datum ni har tänkt gifta er och ber gästerna reservera denna dag för er.

Följ Allt om bröllop på Instagram för mer inspiration för ditt bröllop!

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: