Världens dyraste diamantring under klubban

Världens dyraste diamantring

Skulle du vilja äga världens dyraste vigselring? Då behöver du 450 miljoner på banken!

Text: Redaktionen Foto: Sotheby's / Getty

Världens dyraste vigselring

En sällsynt rosa diamant på 18,95 karat har gått på på auktion i Genève för 50,4 miljoner schweizerfrancs, motsvarande drygt 450 miljoner kronor.

Diamanten Pink Legacy är inte den dyraste som klubbats på auktion, men priset per karat är det högsta hittills. Köparen är enligt auktionshuset Christie’s, den amerikanska juvelerarkedjan Harry Winston. Dom tillhör schweiziska koncernen Swatch.

Rosa diamant i en platinaring

Den sällsynta rosa dyrgripen tillhör typen ”fancy vivid pink diamonds”. Den är i dag infattad i en platinaring.

Pink Legacy har också en namnkunnig historia. Stenen har tillhört den kända sydafrikanska diamantdynastin Oppenheimer, som under flera generationer kontrollerat stora delar av diamanthandeln i världen.

Den dyraste stenen som gått på auktion är en rosa diamant kallad Pink Star, som i fjol köptes i Hongkong för 71 miljoner dollar. Det motsvarar 627 miljoner kronor.

Den berömda Pink Star som är världens dyraste ring

Foto: Sotheby’s

Bild ovan: Den berömda Pink Star som är världens dyraste ring

Ny chans till en rosa diamantring

I en gruva i Angola i Afrika hittade man förra året en riktigt stor diamant. Så om det inte var du som la vantarna på någon av de andra ringarna har du kanske här möjlighet till en ny skapelse som kan bli världens dyraste ring.

Diamanten är den största i sitt slag som man hittat på över 300 år. Sten är rosa i färgen och i 170 karat.

Rosa är för övrigt en ovanlig färg på en diamant, så även om världens dyraste ring inte är aktuell kan du kanske i alla fall satsa på en ovanlig diamantring. Det är nämligen bara en på 10 000 diamanter som är rosa!

♥ På Allt om bröllop hittar du både bra att veta och inspiration till både vigselringar och förlovningsring

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: