Ditt vackraste jag

Av Nadya Gruner

Fillers, trådlyft, Botox, Dermapen, och Microneedling. Det finns många olika metoder att ta till för att få en fastare och ungdomligare hy, men hur gör man för att hitta rätt i den snåriga skönhetsdjungeln, och vilka resultat kan man förvänta sig efter en behandling?

Vi anar en ny färdriktning för skönhet under 2019, om man får lov att generalisera har vi gått från att förändra till att förbättra, och intresset för skönhet tycks inte längre känna några gränser. Idag är skönhetsidealet allt mer jämlikt, då vem som helst kan bli sitt vackraste jag utan kirurgi. Länge leve hudvårdshjältarna som förespråkar naturlig skönhet, de som vet allt om ansiktslyft, hur man trollar bort påsar under ögonen och räddar ett lysterlöst ansikte. Vi bestämde oss för att testa några av de bästa inom estetik och hudvård för att kunna guida rätt inför den stora dagen.

doctorK-alltombrollop

Doctor K

Han har blivit mycket uppmärksammad och hyllad för sin behandlingsteknik inom botox, fillers och ansiktslyft utan kniv. Dr Hadde Kader professionella karriär började i London där han arbetade med käk-och inplantat kirurgi, för att senare flytta hem till Sverige för att sadla om till att specialisera sig på kosmetiska injektioner. Idag driver han sin egen klinik, och även en utbildningsakademi, där alla behandlingar som utförs faller inom ramen av naturliga resultat. Besöket börjar alltid med en grundlig konsultation där patientens behov studeras med hjälp av fotografering och 3D-modellering. Vad gäller alla behandlingar som erbjuds på kliniken kan man sammanfattningsvis säga att man arbetar med att föryngra och försköna ansiktsdragen. Man följer personens naturliga proportioner, för att exempelvis trolla bort rynkor, forma tinningar, kinder, käklinje, näsa eller haka för att förbättra profilen, ge ansiktet bättre proportioner eller ta bort asymmetrier. När en behandling är avslutad träffar man en hudterapeut för att följa upp resultatet, och så får man en massa ovärderliga tips på hur man bäst behåller wow-looken!

Vi rekommenderar lyxbehandlingen, The Library, där brudparet blir upphämtade i bil, får välja mat och dryck från deras meny, och sedan får man en genomgripande konsultation som även innefattar en videoanalys.


doctork.se


CompleteSkin-alltombrollop

Complete Skin

Dr Anne Birgitte Undén har arbetat som hudläkare i mer än 27 år och har även forskat på området hudcancer, hon driver sedan tio år tillbaka den privata hudläkarmotagningen Complete Skin med inriktning på estetisk och medicinsk dermatologi, estetiska behandlingar samt medicinsk hudvård. Hon har arbetat med Ultra V Trådlyft längst i Skandinavien och lär även upp andra läkare inom metoden. Kort innebär metoden att man sätter PDO-trådar (som också används vid kirurgiska operationer som kroppen själv bryter ned) under huden i ett nätverk med hjälp av tunna nålar. Patienten får ett naturligt lyft och därmed en föryngrad effekt med fastare hud. Det är inte trådarna i sig som ger lyftet utan vad kroppen själv frambringar i sin offensiv mot trådarna, vilket i sin tur leder till att kroppens produktion av kollagen och elastin ökar där trådarna har legat. Vi provade trådlyft i ett försök att minska påsar under ögonen. Detta gick tidigare bara att åtgärda med kirurgi under narkos. Behandlingen tar ungefär en timma och utförs med bedövningskräm. Omedelbart efter behandlingen märks ett lyft, men maximal effekt av trådarna upplevs efter cirka tre månader. Därefter håller lyftet upp till två år.


completeskin.se


SpaSelectCollection-Alltombrollop_730

Select Collection Spa

För dig som vill ha synliga resultat och fuktbomba huden med aktiva ingredienser som gör ordentlig skillnad och förbereder din hud på bästa tänkbara sätt inför en injektionsbehandling, rekommenderas ett besök hos Select Collection Spa, som ligger inhyst i den exklusiva resebyrån Select Collection i Stockholm. Redan när man öppnar dörren till denna behagliga tillflykt möts man av ljuvliga dofter och känslan av att man checkat in på ett exotiskt hotell, långt bort från vardagsstressen. Det är de små detaljerna, som en liten skylt med ditt namn på skåpet i omklädningsrummet, till den inbjudande fruktbuffen som verkligen lyfter upplevelsen. Att man dessutom som enda salong i Skandinavien arbetar med Schweiziska Valmont (som är en av de absolut mest avancerade hudvårdsspecialisterna i världen) inger hopp och stora förväntningar inför den energigivande ansiktsbehandlingen som väntar. Den proffsiga hudterapeuten Anna, berättar att deras behandlingar som boostar cellförnyelsen kan liknas vid en injektionsbehandling i light version. Tiden flyger onekligen iväg i takt med effektiva massagerörelser där behandlingen avslutas med kollagenmask och aktivt serum som ger ett fantastiskt glow. Vi rekommenderar behandlingen Vitality of the glacier med kollagenmask några dagar innan du planerar att göra en injektionsbehandling för att få bästa möjliga resultat.

selectcollectionspa.com

GrandHotelSpa_alltombrollop

Grand Hotel Nordic Spa

Förutom att miljön är förtrollande erbjuder man en rad fantastiska behandlingar i källaren på anrika Grand Hotel. Denna exklusiva spaanläggning har omtalats som ett av världens bästa spa. Inspirationen hämtas från Stockholms närhet till vattnet och skärgårdens öar. Här erbjuds ett brett utbud av behandlingar, bad i specialdesignade pooler, bastu, gym, och gudomliga ansiktsbehandlingar. Nytt för i år är ansiktsbehandlingar signerade av självaste skönhetsgurun Joanna Vargas, som är Hollywoodstjärnornas älskling. Det är främst hon som står bakom kändisarnas rödamattan-glow. Tidigare har man bara kunnat unna sig dessa filmstjärne- behandlingar på salonger i USA, men nu kan man äntligen avnjuta en uppstramande behandling inför skönhetsperfektion i altargången. Vi rekommenderar att avsätta åtminstone en heldag för att maxa upplevelsen med bad, bastu och bubbel. Det här är den ultimata platsen för en ego-dag eller möhippan.


Grandhotel.se


SkinBySandra_allltombrollop

SkinBy

SkinBy ägs och drivs av hudterapeuten Sandra Remnestedt som även är vidareutbildad till Advance Skin Therapist, vilket är en fördjupad utbildning om hur kroppen fungerar. Som alltid när det handlar om hud är det viktigt att börja i rätt ände för att maxa din glow. Dermapen är ett utmärkt alternativ till injektionsbehandlingar eftersom den stimulerar till nyproduktion av naturligt kollagen. Sandra rekommenderar att man påbörjar en behandling cirka sex månader innan sitt bröllop, då behandlingen kräver tre till fyra behandlingstillfällen. I en Dermapenbehandling använder man sig av 16 sterila engångsnålar som skapar upp till 1920 microkanaler per sekund i huden. Microkanalerna gör det möjligt att slussa ner olika aktiva ämnen såsom hyaluronsyra, B5 vitamin, antioxidanter och anti-inflammatoriska ingredienser djupt ner i huden. Denna behandling är mycket effektiv mot ärr och pigmenteringar. Allt om Bröllop provade en uppstramande NBE behandling som är helt perfekt att göra dagen före bröllopet, då ett elektromagnetiskt system med radiofrekvens ökar näringsupptaget och syretillförseln till cellerna. Vilket gör att huden blir mjukare och ansiktskonturerna stramas upp, man får helt enkelt ett litet ansiktslyft och en massa lyster.


Skinby.seAtt tänka på innan och efter en injektionsbehandling

Innan din botox/fillers behandling så är det viktigt att du inte har gjort en kemisk peeling eller nålbehandling. Tar du blodförtunnande så måste du kontakta din husläkare innan för att eventuellt göra ett uppehåll några dagar innan. Efter behandling är det viktigt att inte massera eller röra ansiktet för mycket eller utföra någon fysisk aktivitet på 48 timmar. Var beredd på att blåmärken kan uppstå, det är normalt.

Resultat ser man på en gång efter behandling, men det slutgiltiga resultatet kommer mellan 3-14 dagar. Effekten av botox eller fillers är inte permanent, utan sitter i 3-6 månader. Så för att få ett varaktigt resultat behöver man fylla på mellan 1-3 gånger per år

Visste du att Hyaluronsyra är ett ämne som finns naturligt i alla levande organismer och är en del av utrymmet mellan cellerna. När vi åldras producerar kroppen mindre hyaluronsyra vilket gör att huden förlorar sin spänst och blir torrare och tunnare.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: