Drive in-vigsel – Ett annorlunda sätt att gifta sig

Ta bröllopet till bilen med en drive in-vigsel

Det härliga med bröllop är att det finns olika sätt att gifta sig på och ett av dom är en drive in-vigsel! Såhär gick det till på Öland när du kunde ta bröllopet till bilen.

Text: Redaktionen Foto: Unsplash

Drive in-vigsel på Öland som del av jubileum

– Eftersom det är 10-årigt jubileum tyckte vi att det skulle vara roligt att fira med drive in-vigsel. Skillnaden mellan kyrklig vigsel och drive in är att brudpar som väljer detta sätt viger sig utifrån sin passion. Man älskar varandra, man älskar sin bil, man älskar det man gör och då gör man det på det här sättet, säger Eva Wahlgren som är borgerlig vigselförrättare i Borgholm kommun.

Läs hela intervjun på SVT.

Bröllopspar i pyntad rosa veteranbil

Drive in-vigsel i Västerås

Om även ni är sugna på att gifta er på ett lite annorlunda sätt i sommar kommer här två idéer.

– Fredagen den 7 juli 2023 är Svenska kyrkan på plats vid Lövudden under Västerås Summer Meet!  Här kan du viga dig, förnya äktenskapslöften eller döpa på drive in.

Det är bara att komma och kyrkan står för präst, musik och dop- eller brudskål i alkoholfritt bubbel. Den härliga stämningen står Västerås Summer Meet och publiken för.

Läs mer om vigsel och dop på Västerås Summer Meet.

Vigsel på MC vid Mälaren runt

– Det finns också möjlighet till drive in-vigsel den 19 augusti 2023 i samband med Mälaren runt. Varför inte planera in ett stopp vid vackra Turinge kyrka (Nykvarn) och passa på att gifta er!

Kyrkan erbjuder drop in-vigsel mellan 11-15 och ordnar med präst, solist och vittnen. Det kan vara bra att boka tid i förväg. Kom också ihåg att ta med hindersprövning som ni beställer från Skatteverket.

Se programmet för Mälaren runt 2023.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: