Drömbröllop på Santorini

Av Jacqueline Rova Foto Malin Norlén

Under en utflykt till Oia för att se den omtalade solnedgången tittade Mimmi ut över de vackra klipporna med de små vita husen med de blå kupolformade taken. Hon vände sig sedan mot sin mamma och sa med en bestäm röst att hon en dag skulle gifta sig där, på Santorini, med sin kärlek Kevin. Vilket efter några år slog in. Kevin friade till Mimmi i Dubai när paret var på semester, på toppen av världens högsta byggnad, Burj Khalifa, och två år senare gifte sig paret på Santorini som Mimmi drömt så länge om.

Mimmi och Kevin planerade ett tredagarsbröllop på Santorini men dessvärre blev bröllopet framskjutet ett år, tyvärr som för så många andra, på grund av pandemin. I maj förra året fick paret till slut reda på att de kunde gifta sig samma år och lyckan var total.

– I slutet av maj fick vi reda på att Grekland och Santorini öppnat upp igen för turism och under vår semester i juli blev vi klara med all vår bröllopsplanering. Det var otroligt roligt att få planera de olika aktiviteterna vi och våra gäster skulle göra under veckan vi spenderade på Santorini tillsammans. Brunch, middagar och båtturer för att upptäcka ön ihop, berättar Mimmi.

– Jag kände lycka över att min blivande fru äntligen skulle få sin dröm i uppfyllelse efter alla tveksamheter om bröllop skulle kunna bli av detta år, berättar Kevin.

5DC12340-EFAE-4799-9234-457AFDCCA297_webb

B6A2156B-3BF6-475D-93EA-103F4D880A60_webb

Paret anlitade en bröllopskoordinator för att få hjälp att planera sitt bröllop utomlands. Då de inte kunde träffas fick kontakten ske digitalt.

– Vi hade ingen direktkontakt med bröllops­koordinator utan allt skedde via Skype möten. Det var mycket mejl fram och tillbaka vilket hade kunnat orsakat att vi missade något eller att det blivit missförstånd mellan oss och bröllopskoordinatorn. Vilket som tur var inte hände. Då vi planerade vårt bröllop i över två år och hade planerat allt in i minsta detalj så hade vi höga förväntningar. Vår största önskan var att våra gäster skulle få en magisk upp-levelse med god mat, glädje och ett minne för livet. Allt gick över förväntan både vi och gästerna var mer än nöjda, berättar Mimmi.

75F19814-53D9-461E-AB2C-E534843646CC_webb

Brudparet flög till Santorini lördag den 21 augusti och på måndag åkte de till vigsel-platsen för att öva på inmarschen med brud­följet. Mimmi och Kevin spikade även de sista detaljerna om vilka smaker de skulle ha i sin bröllopstårta och fick personligen träffa famil­jen som skulle ansvara för cateringen. På tis-dagen, när alla deras gäster hade anlänt, hölls det en ”pre wedding dinner”.*

– Under vår ”pre wedding dinner” ville vi att alla våra gäster skulle bekanta sig med varandra innan bröllopsdagen som var dagen efter, berättar Mimmi.

På varma ön, Santorini, som är en grekisk vinpärla hade brudparet hittat en vacker vingård som de ville gifta sig på.

– När jag och Mimmi väl kom fram till vin­gården blev jag överväldigad av känslor. Det var som att åka berg-och-dalbana och just då befann jag mig på väg upp och snart var det dags att åka nerför och låta adrenalinet flöda, berättar Kevin.

Bröllopsdagen startade med en champagne­frukost för brudparet och Mimmis gudföräldrar.

– Under frukosten fick jag en morgongåva av Kevin. Det var ett armband och ett kort där det stod att han hade bokat in oss på en par massage, för att samla ihop vår energi, innan vigseln drog i gång, berättar Mimmi.

B5F02E94-9799-40B8-9AC9-0F83060E01C2_webb

7C9F4834-AC51-4B14-80D0-49A38091A0AE_webb

Efter massagen och att paret gjort sig redo var det dags för vigseln.

– Det första jag gjorde när jag kom fram till vigselplatsen var att bekräfta alla gästers när­varo genom att få ögonkontakt med alla. Jag översvämmades av en gigantisk våg av lycka och lättnad. Att äntligen få stå där, på den vackraste platsen, tillsammans med alla nära och kära, säger Kevin.

– När jag och mina tärnor hade anlänt till vigselplatsen satt vi i bilen för att invänta klartecken från min bröllopskoordinator. Min bror, Daniel, ledde mig sedan fram till altaret. Jag hörde min inmarschlåt spelas upp av pia­nisten och blickade ut mot den förtrollande panoramautsikten över Santorinis berg och hav. Jag tog in allt i några sekunder innan jag tog det första steget ner för den långa trap­pan. Jag kom fram till vigselplatsen med tårar i ögonen. Det var första gången vi såg varandra i våra bröllopskläder för vi ville att det skulle bli en överraskning för varandra. Vigseln var fantastisk, berättar Mimmi.

3BECD21E-0D30-4191-B59D-D3B1BAAC671E_webb

16782012-A73F-4D14-8C66-A195FBB9713A_webb

image0_webb

66224611-BA77-4EE3-8EE5-35DD35B4D5CE_webb

Brudparet valde att ha sin vigsel, middag och fest på samma plats då utsikten var mag-isk. Under middagen hölls det tal som både fick brudparet att skratta och att gråta.

– Min mammas tal var väldigt fint. Hon gav mig ett armband, i guld med pärlor, som har gått i arv då mamma fick det av min mormor på hennes och pappas bröllopsdag. Vilket är en väldigt vacker historia. Våra toastmasters hade hyrt in en projektor där de gäster som ej kunde delta på vårt bröllop fick sitt tal visat. Ett över­raskande moment under middagen var när en av mina tärnor började sjunga på en kärleks­ballad som sen tog en tvärvändning när min andra tärna sa ”Men det där var ju inte låten vi skulle sjunga” och drog på sig en varsin keps och började i stället att rappa och fick resten av gästerna att tappa hakan, berättar Mimmi.

Brudparet serverade en femrättersmeny som var inspirerad av smaker från Grekland och avslutade sedan med en bröllopstårta som var vit med gulddetaljer. Gulddetaljerna var med brudparets initialer, K & M, som match­ade deras logga som var på bröllopsinbjud­ningen, menyn och placeringskorten. Under middagen bytte bruden om till sin andra klän­ning inför brudparets första dans.

– Restriktionerna tillät oss egentligen inte att dansa men ägaren lät oss att göra en ”first dance” samt en gemensam dans med alla våra gäster, berättar Mimmi och fortsätter:

– När vi dansade till vår låt kändes det som tiden stannade och att det bara var vi två där. Känslorna av lycka sprudlade igenom krop­pen. Gästerna stod runt oss och titta på med ett varsitt långt tomtebloss i handen.

CE61F850-7820-47CE-B309-535C3E3B9077_webb

DBCD3253-739C-46D0-B562-14091EBF44BD_webb

Efter dansen fotograferade sig brudparet vid solnedgången medan gästerna fick mingla runt med ett uppdrag från toastmastern. Det byggde på vad som tidigare gjorts under går­dagens middag där varje gäst fick prata med toastmastern och de skulle nämna ett påstå­ende om de själva som ingen annan visste om. Under bröllopet fick sedan varje gäst ett vitt kuvert.

– Uppdraget var att mingla runt bland gästerna och gissa rätt person till påståendet, berättar Mimmi.

Efter att Mimmi sedan bytt till sin tredje look, som var en festklänning med uppsatt hår och rött läppstift, samlade toastmaster ihop alla ogifta kvinnor för att slänga brudbuketten.

– Jag ställde mig på trappan samtidigt som musiken, Beyoncés låt
Run the world (Girls), sattes i gång på högsta volym och kastade sedan brudbuketten, berättar Mimmi.

Kvällen avslutades med att brudparets toastmasters avslutade med ett tal och sedan tackade brudparet alla sina gäster.

– Vi ville verkligen berätta vår tacksam­het över att de kunde vara med och dela den största dagen i vårt liv, berättar Mimmi.

image6_webb

Tips från brudparet:

1. Planera i tid. 1,5 år innan bröllopet skulle vi rekommendera att starta igång bröl­lopsplaneringen då allt tar mycket mer tid än planerat.

2. Fokusera på en sak i taget och pla­nera in dagar där ni samtidigt har en dejt. Det gör planeringen roligare!

3. Kom ihåg varför ni gifter er, att kärleken är störst, och att ni gör det tillsammans.

malin norlen_webb

Bröllopsfotograf- Malin Norlén.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: