Drop in-bröllop på vackra Skansen

Drop in bröllop på Skansen

Varje år bjuder Skansen in till drop in-bröllop på en av Stockholms vackraste sommarplatser. Sedan 2010 har över 4 000 par gift sig här. Eventet kom till som en inspiration av det kungliga bröllopet mellan Kronprinsessan Victoria och Daniel som vigde sig samma år.

Text: Redaktionen Foto: Unsplash

Andra helgen i juni är det drop in-bröllop på Skansen

Skansen i juni står i full blom och bröllopsområdet är dekorerat med blomsterbågar och hjärtan. Klockan 10 början kön fylla på med par utanför bröllopsentrén.

Drop in-bröllop på Skansen är en dag för alla med längtan att gifta sig oavsett plånbok och ambitioner. Det är enkelt och smidigt – allt man behöver ha med sig är legitimation och hindersprövning.

Bröllopsparen varierar mycket i både ålder och bröllopsklädsel. Uppe på Tingsvallen står vita tält redo med vigselförrättare och vittnen. I ett av tälten kan man byta om, i ett annat fixa naglarna eller bröllopsfrisyren. I marknadsbodarna på Bollnästorget finns blommor till bröllopet och annat fint för att göra dagen extra speciell.

Ceremonin vid drop in-bröllop

Vigselceremonin tar omkring 10 minuter, men det blir en personlig stund med en dedikerade vigselförrättare och vittnen. Ni kan välja både mellan borgerlig och kyrklig vigsel.

Därefter fortsätter firandet. Om man vill kan man välja en låt i musiktältet, ta ett glas champagne i Champagnebaren eller äta sin bröllopsmiddag på någon av Skansens restauranger.

Andra kringaktiviteter

När hundratals par ska gifta sig på samma dag kan det bli lite väntetid. För att tiden ska gå lite fortare finns det mycket roligt att hitta på.

För barnen finns sockervadd och hinderbana. Medan man väntar på sin tur kan man också binda en björklövskrans med skickliga kransbindare som finns på plats. Eller låta en nagelstylist fixa naglarna och bli sminkad av en make up-artist.

Vigsel på Skansen

Bra att veta om drop in-bröllop på Skansen

  • Bröllopsentrén är öppen klockan 10-15, men vigslarna pågår till att alla som kommit före klockan tre är gifta.
  • Det enda man behöver ta med är legitimation, hindersprövning och för kyrklig vigsel även blankett från er hemförsamling som visar att en av er är medlem i Svenska kyrkan.
  • Kostnad för vigsel är 1 500 kr inklusive entré till Skansen.
  • Det går att förboka bröllopsbiljetter från och med den 14 februari.
  • Både borgerliga och kyrkliga vigselförrättare samt vittnen finns på plats.
  • Ceremonin tar cirka 10 minuter och äger rum på Tingsvallen, den stora gräsplanen nära Bollnästorget.
Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: