Drop in-vigsel i Helsingborgs rådhus

Drop in vigsel

För att göra det lättare för kärleken började Helsingborgs stad med drop in-vigsel 2019. Det är alltid ett specifikt datum, men så länge ni kommer just den dagen är det bara att träda in och slå till!

Text: Malin Svantesdotter Foto: @tomthephotographer

Helsingborg rådhus öppnar upp för drop in-vigsel

Det är inte alltid man får tillfället att lägga massor med tid på planeringen av sitt bröllop. Ibland kanske det till och med faller helt i skymundan av vardagens olika bestyr. Eller så kanske en stor ceremoni inte känns så viktigt.

Då kan ni passa på när det finns möjlighet till drop in-vigsel. 2019 är första året som Helsingborg stad ger möjlighet att gifta sig på drop-in. Rådhuset kommer att vara smyckat med en blomsterbåge och klockspelet kommer dagen till ära att ha bröllopstema. Självklart hissar rådhuset även flaggan!

Besök Helsingborgs rådhus för mer information och aktuella datum.

Vad du behöver för en drop in-vigsel

Det ni behöver ta med för en vigsel i rådhuset är:

  • en godkänd hindersprövning,
  • legitimation,
  • vigselintyg samt två vittnen. för att därefter komma därifrån som nygifta.

Det är allt som krävs för att kalla er nygifta! ♥

Drop in-vigsel

Foto: Freddy Billqvist – Här i vigselrummet i Helsingborg rådhus sker det vigslar nästan dagligen.

En smidig och enkel vigsel i ståtlig sal

I rådhuset sker borgerlig vigsel och ceremonin tar cirka 15 minuter. Besökare är välkomna att delta som bröllopsgäster eftersom vigslarna sker inför öppna dörrar.

Initiativet har kommit till genom ett samarbete mellan kommunfullmäktiges presidium, Rådhusets administration och Helsingborg kontaktcenter.

– Alla par som funderar på att gifta sig är varmt välkomna att slå till, när vi pryder Rådhuset lite extra just för er, säger Erica Bengtsson vid Helsingborg kontaktcenter.

Mer om hindersprövning

Hindersprövning ansöker ni om hos Skatteverket. Dokumentet tar du sedan med till vigseln, liksom vigselintyget som medföljer hindersprövningen. Hindersprövning kan ta några veckor att få. Läs mer på skatteverket.se. Glöm inte heller att ta med legitimation om du tänker gifta dig.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: