Drop in-vigsel under Stockholm Pride 2023

Länge leve kärleken! Under kommande Stockholm Pride har par även i år chansen att säga ja till varandra under en drop in-vigsel. I år firar dessutom Stockholm Pride hela 25 år, så vad passar bättre än att fira kärleken ordentligt med ett bröllop.

Text: Thérese Kihlander Foto: Olav Holten

Tidigare år har bland annat Swedavia Airports medverkat på festivalen och vigt flertalet brudpar, men i år är det Svenska kyrkan som tar stafettpinnen med inte mindre än två tillfällen med möjlighet till en drop in-vigsel.

Datum för drop in-vigsel 2023

Stockholm Pride pågår mellan den 31 juli och den 5 augusti, med prideparaden som final sista dagen. Fredagen den 4 augusti är dock dagen då Svenska kyrkan arrangerar de två tillfällena då du kan passa på att gifta dig med din bättre hälft. Alla par är välkomna och ingen föranmälan krävs.

Första tillfället och platsen för drop in-vigsel den 4 augusti är i Markuskyrkan i Stockholm mellan kl. 11:00 – 15:00. Andra tillfället är sen i Kungsholmens kyrka mellan kl. 14:00 -17:00 samma dag, det vill säga den 4 augusti.

Så fungerar det

Då det är Svenska kyrkan som står som arrangör av dessa drop in-vigslar krävs att en av er är medlem i Svenska kyrkan. Till vigseln behöver ni sedan ta med hindersprövning, legitimation och ring. Detta innebär alltså att en förutsättning för att kunna vigas är att ni har ansökt om hindersprövning hos Skatteverket innan det är dags, vilket ofta tar lite längre tid, sisådär två veckor ungefär. Svenska kyrkan ordnar sen med präst, lokal, musik och vittne.

Låt oss veta att du är där

Vi på Allt om Bröllop vill gärna ta del av er egen berättelse från er drop in-vigsel under Stockholm Pride. Är du och din älskling där och passar på att gifta er? Då vill vi gärna få berätta om er historia och ert bröllop. Hör av er till oss på alltombrollop@egmont.com

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: