Duka med servetter i fokus – Inspiration till vacker dukning

Säg hejdå till tråkiga och opersonliga servettvikningar. Ett band, växt eller en enkel knut runt servetter kan snabbt ta dukningen till en ny nivå.

Text: Ronja Willners Foto: Unsplash

Dekorera med servetter

Att dekorera bordet med servetter är ett fantastiskt enkelt och prisvärt sätt att förhöja bordets utseende. Med lite kreativitet och fantasi kan du skapa en fantastiskt inbjudande och elegant atmosfär för bröllopsgästerna.

Även servetter tillför massa till bordet och dekoration handlar inte enbart om blommor, ljus och ljuslyktor. Säg hejdå till tråkiga och opersonliga servettvikningar. Ett band, växt eller en enkel knut runt servetten kan snabbt ta dukningen till en ny nivå.

Enkelt viken servett med menykort
Servetter är en del av duknngen

Servetten kan göra hela skillnaden

Att dekorera bordet med servetter är ett lätt och smart sätt att ge dukningen det där lilla extra. Oavsett om du planerar en stor middagsbjudning eller en liten bröllopsmiddag, kan en vackert vikt servett göra hela skillnaden.

Det finns många olika sätt att dekorera bordet med servetter, från enkla vikningar till mer avancerade tekniker. Inspireras av vår bildsamling!

Rosa servetter
Enkel vikningar servetter
Våga vara kreativ med dukningen

Foto: Anna Roussos

Välj vikning för rätt look

Servetter såväl som annan dekoration skapar atmosfären! Med rätt dekorationsdetaljer kan du med små medel förvandla ett enkelt bord till något utöver det vanliga! Låt bordsdekorationen avspegla er personliga stil.

Knutna servetter i linne
Dukat bord
Servett med ficka och tallkvist

Foto: Jordan Voth

Flera färger på servetter ger ett större intryck

Det är viktigt att noga överväga färg och färgkombination. En enfärgad servett kan vara elegant men att välja en eller två komplementfärger får ofta dukningen att växa många steg. Du kan också gå för färger ton i ton.

Troligtvis har ni redan ett färgtema i brudbukett eller brudgummens klädsel. Låt den gå igen också i servetten.

Vackert med vit servett
Elegant dukning i guld
Kreativ höstdukning
Mysigt dukat bord med många ljus
Duka med servett hängande över kanten
Dukning med servetter i blått till sommarbröllop

Foto: Elkin Cardona

Stökig dukning ger en ombonad känsla
Servett med menykort på tallrik
Romantisk dukning till bröllop

Foto: Lin & Jirsa

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: