Bröllopsdukning

Foto och Styling Ewa Björnsdotter

Låt kreativiteten flöda och med hjälp av kopparfärg kan ni göra så att gamla vaser och bestick får nytt liv till bröllopet.

346A5460_webb

Var ska gästerna sitta?

Gör en bordsplaceringstavla av små runda tavlor. Kan sågas ut i masonit eller klippas ut i kartong. An­vänd ett lock eller annat för att rita av. Vill du inte skriva med penna på skyltarna kan du kanske hitta papper i kopparfärg att skriva ut på direkt.

346A5323_webb

En lyckad dukning.

Duka bordet med olika små-vaser sprayade med kopparspray. Använd kvistar av eucalyptus och lägg på bordet. Lägg gärna avklippta blommor som nejlikor eller ranunklar eller rosor på bordet. På detta bord finns också taklökar. Tavelram från IKEA med meny passar bra. Som bordsplaceringsskylt har använts en gammal silvergaffel som böjts och sprayats i kopparfärg från
hlstore.com. Duken kom­mer från IKEA.

346A5163_webb

Roliga skyltar.

Du gör enkelt roliga skyltar med olika budskap. Dessa små ramar är från Ikea, 9 kr styck, och är perfekta att spraya med den metallic­färg man önskar. Sprayfärg Metallic copper från
hlstore.com. Skriv sedan på glaset med vit whiteboardpenna. Ni kan skriva allt från meddelanden till bordsnumreringar eller varför inte menyn?

346A5018_webb

Snygga champagneglas.

Köp en gammal silverbricka på loppis och spraya den med kopparspray. Kopparspray Metal­lic copper från hlstore.com På Etsy finns namnlapparna att köpa, fint att fästa på cham­pagneglasen vid välkomstdrink.

346A5191_webb

Roliga drinktillbehör.

Placera tillbehören såsom sugrör och drinkpinnar i kopparfärgade Mason Jar burkar. Dessa har jag sprayat med kopparspray. Den ena burken är dess­utom glittrig av kopparglitter från Panduro Hobby. Tips är att glittra burken medans färgen från sprayburken ännu inte har torkat. Då fäster det direkt och man slipper limma. Burkar och sugrör kommer från Fru Lycklig,
frulycklig.se

346A5135_webb

Dekorera mera.

Nånting som är jättesnyggt och enkelt är att använda småvaseratt fylla med blommor. Dessa vaserkommer från Ikea, Fru Lycklig och ärnågra loppisfynd. Tejpa vaserna där duvill ha en kant. Spraya nedanför tejpen.Se till att tejpa ordentligt och tänk påatt färgen lätt kan spruta upp ovanförtejpen också, så var noggrann. Använddig av vaser i olika form ochmed olika mönster förbästa effekt.

346A5388 (1)_webb

TIPS!

Tips när man ska spraya med dessa färger är att använda munskydd. Spraya utomhus eller i ett garage. Se till att föremålet är rent. Spraya i tunna lager, hellre flera ggr än för tjockt lager på en gång. Då rinner det. Kan sprayas med Varnish spray (lack) från Highlights store efteråt för att få det ännu mer hållbart. Till alla sprayade föremål har vi använt Montana sprayburk Metallic Copper från Highlight store hlstore.com. Det är en spray som fäster på flera olika material såsom trä, metall, betong, glas och så vidare.

Hur kan jag dekorera lekfullt?

DIY: Fixa bröllopslokalen själva

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: