Eden Roc at Cap Cana

Text: Elin Larsson

På Eden Roc at Cap Cana serveras europeisk glamour kryddad med karibisk hetta. Kasta klockorna, spela golf enligt Jack Nicklaus standard, agera finsmakare på Gastronomico Restaurant eller ta ett dopp i er privata pool belägen just utanför er svit.

När Solaya Hotels & Resorts skulle planera sin senaste lyxinrättning föll valet på Cap Cana. Här, på Dominikanska Republikens västra spets, finns tropisk skog, vita sandstränder och mäktiga klippområden, med andra ord naturliga förutsättningar som möjliggör ett stort aktivitetsutbud för både stora och små besökare.

– Den typiska Eden Roc-besökaren vill njuta av en semester utöver det vanliga och kombinera känslan av ett andra hem med lyxen av att faktiskt vara borta, berättar Juliana Cordones Sabala, marknadsansvarig på resorten.

Eden Roc at Cap Cana slog upp portarna för lite drygt ett år sedan. Semesterparadiset är beläget cirka 20 minuters bilkörning från Punta Canas internationella flygplats och bjuder på 34 exklusiva sviter, samtliga med privat poolområde och en utsikt värd sitt pris.

Som gäst får du dessutom gratis tillträde till Punta Espada, 18-hålsbanan som designats av golflegendaren Jack Nicklaus, strandklubben Caletón Beach Club och spaanläggningen The Solaya Spa.

På den sistnämnda får kroppen en chans att fylla på energidepåerna genom traditionell healing eller med mer moderna behandlingar. Något som kanske lockar mellan snorkling och vandring i de paradisiska omgivningarna.

Även foodien kommer att ha fullt upp med att utmana smaklökarna på resortens fem restauranger. Varje meny och krog har sin egen nisch och tillsammans ringar de in världens kök med både plånboksvänliga, lite enklare alternativ och fine dining i utbudet.

– Eden Roc at Cap Cana är ett unikum inom sin genre. Anläggningens lyxiga konstruktion och exklusiva arkitektur gör att man vill se och uppleva det om och om igen, säger Juliana Cordones Sabala.

Sviterna har utformats i en skön mix av spansk kolonialdesign och influenser från 60-talets Frankrike, spetsade med en karibisk twist. De allmänna utrymmenas stilrena attribut står i kontrast till de färgglada och detaljrika sviterna. Cerise, guld, plommon och lime är några av färgklickarna och det är den italienska inredningsduon Carlo Belgir och Marina Nova som står bakom resultatet.

Bästa rummet: Sviten The Golden Shell är gjord för de som inte vill trampa varandra på tårna och gärna spenderar lite extra på lyx och flärd. I rumspriset ingår butlerservice dygnet runt samt en kock som lagar mat efter gästens önskemål under totalt åtta timmar per vistelse.

Adress: Cap Cana, Juanillo, Punta Cana, Provincia la Altagracia 23000, Dominikanska Republiken

Telefon: +1 809 469 7469

www.edenroccapcana.com

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: