Ekobröllop

Av Redaktionen Foto Sara Holmgren

– Vi är så glada över att vi valde att viga oss på Ekobröllop, ett koncept som kändes helt rätt för oss. Dessutom var det extra kul för oss att få vigas på Söder där vi träffades och där vi båda bott en stor del av våra liv. Det blev en väldigt lyckad dag, trots en del regn! berättar Johanna.

johanna love 3

Allt om Bröllop träffade grundaren av Ekobröllop, Karolina Svensson på
Orkan Lia, som för andra året i rad anordnade Ekobröllop tillsammans med olika samarbetspartners.

Hur kom du på idén till att göra Ekobröllop?

– Idén föddes när jag upptäckte att vi hade vigselförrättare, fotograf och ekofrisör i vår kundkrets. Jag älskar att lära känna nya människor och att samarbeta. Det kändes som att min idé med Ekobröllop låg rätt i tiden. När vi för första året 2020 hade gjort vår lilla tillfälliga park utanför butiken så kunde jag inte motstå att anordna bröllop.

Var det annorlunda nu i pandemitid mot året innan?

– Det var Ekobröllop 2.0. Jag upplever att de par som väljer att vigas hos oss gör det för att de vill ha ett mer småskaligt, intimt bröllop men ändå göra en kul grej av det. Så upplägget i sig påverkades inte av pandemin förutom att det var många par som ändå valde att skjuta fram sitt bröllop till nästa år.

Vad har responsen varit?

– Att det är en rolig och annorlunda grej, spännande att följa!

Johanna love 1

Hur gick förberedelserna?

– Jag hade nära kontakt med paret, Johanna och Love, som valde att sy upp både klänning, skjorta och fluga hos oss. Jag bokade möten med hår och smink. Johanna förberedde fint med inspiration på Pinterest som hon kunde visa för florist och frisör.

Berätta om bröllopsdagen.

– Floristen var på plats tidigt och fixade bågen och lämnade brudbuketten. Bruden var på Greenheads och fixade smink och hår. Sedan träffades paret här för att träffa vigselförrättaren Veronica Palm och klä sig. Gästerna (ca 50 st) började komma och kl 12 samlades alla i vår lilla tillfälliga park utanför butiken och paret kom ut. Det var en kort vigselceremoni följt av en brudskål och ett par tal. Efter det gick paret till Nytorget för fotografering. En timme senare möttes paret upp med gästerna i sin egen trädgård för att fortsätta fira tillsammans.

johanna love 4

Hur ska man som brudpar göra om man vill gifta sig via Ekobröllop?

– Nästa år kör vi 28/8 och man mailar
ekobrollop@orkanlia.se eller ringer mig på 0707799824 om man vill veta mer.

Orkanlia foto butik-18_webbFotograf: Maria Cruseman

Karolina Svensson driver sedan flera år tillbaka klädföretaget
Orkan Lia som syr måttsydda drömplagg både till vardag och fest. Ekobröllop är en produkt där man i grundpaketet får ett måttsytt plagg och planeringen. Själva vigseln med Veronica Palm är kostnadsfri. Karolina samarbetar med lokala företag med ekologisk inriktning och som hon tycker passar in i konceptet.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: