Gift er hållbart – med ekobröllop på Söder!

Malin Svantesdotter // malin@alltombrollop.com

Den 24 augusti arrangeras ekobröllop på Skånegatan. Välj mellan två vigselpaket där klänning, håruppsättning, brudkrona, bukett, sång och fotografering ingår. Eller kan ni enbart komma och viga er – helt kostnadsfritt!

Oavsett om ni hade er första dejt på Söder, älskar stämningen runt Nytorget eller helt enkelt brinner för miljö och hållbarhet är detta en perfekt plats för att gänga er.

Initiativtagare är Karolina Svensson som driver butiken
Orkan Lia där hon syr upp plagg av återbrukade tyger. När Karolina Svensson insåg att en av hennes kunder var vigselförrättare såg hon framför sig hur konstgräset på gården utanför skulle vara perfekt för att arrangera bröllop på. Hon lyckades även samla ihop allt som behövs för ett rejält söderbröllops-koncept med hållbarhet i fokus.

Intill Karolinas butik bor en sångerska och i området där hon arbetar har hon funnit en miljöcertifierad frisör, en fotograf, en florist och en designer som skapar brudkronor av återbrukat material. Gänget som nu arrangerar ekobröllop på Söder!

Orkanlia foto butik-18

Här ser vi Karolina i butiken, iklädd en klänning i retropåslakan. Foto: Maria Cruseman


– Vi erbjuder två olika bröllopspaket, Ekobröllop och Ekobröllop Lyx!


Färdiga men flexibla bröllopspaket

Det krävs alltså minimalt med planering från ert håll eftersom paketen är färdigsatta. Det som ingår är en vigselförrättare som står redo, en måttsydd bröllopsklänning i återvunnet typ som matchas med en handgjord brudkrona eller ett personligt hårsmycke. I din hand får du en bukett av säsongens blommor och även frisyren andas hållbarhet då den är skapad av en ekologisk frisör. Därtill blir det sång och självklart förevigas ögonblicket av en fotograf!

Helt enkelt allt som behövs för ett hållbart bröllop. Paketen kan även kompletteras med exempelvis skjorta, fluga, klänningar för tärnor och barn. Läs mer om exakt vad som ingår i paketen
här.

Orkanlia-gronalund-19

Bruden Mona i en brudklänning sydd av siden och spetsgardin. Foto: Maria Cruseman

Hur uppkom idén kring ekobröllop?

– Jag gillar att komma på nya idéer och när jag i våras insåg att vi hade allt från vigselförrättare, till fotograf och ekocertifierad frisör medflera i vårt nätverk och kundkrets kunde jag inte låta bli att låta fantasin flöda och började planera ”Ekobröllop på Söder”.

Till vilka riktar sig detta vigsel-upplägg?

– Jag tänker att man tänker lite utanför boxen som par. Man vill inte vigas i Stadshuset, men heller inte i kyrkan och man har inte tid eller lust att planera ett eget bröllop. Småbarnsföräldrar eller par vars hjärta bultar extra för miljön eller som kanske bor och älskar Södermalm. 🙂 Alla är välkomna och vi kan sy upp allt från siden och klänningar i återbrukat tyg och spetsgardiner! De som bara vill vigas denna dag är också välkomna.

Går det att justera något i paketet för att anpassa något för brudparets önskemål?

– Allt är möjligt! Paketen är en riktlinje. Man kan välja delar av paketet eller addera en herrskjorta eller en klänning till osv. Man kan också bara komma och vigas kostnadsfritt om man vill det.


Ekobröllop på Söder den 24 augusti arrangeras av klänningsmakarna på
Orkan Lia i samarbete med
Green Heads,
Kronbruden,
Christoffers blommor, fotografen
Maria Cruseman och jazzsångerskan
Mary Nelson.

OBS! Sista dagen för anmälan är 10 augusti, eftersom det kan ta upp till 2 veckor att få hindersprävningen klar. För mer information – kontakta
ekobrollop@orkanlia.se eller besök
@ekobrollop på Instagram.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: