Get the look

Av Sophie Melin Foto Maria Wideman

Att välja frisyr till sin brudklänning är inte alltid det lättaste. Välj efter vad det är du vill framhäva. Har du en brudklänning men en vacker rygg så kan en uppsatt frisyr vara att föredra. Här får ni tips från hårstylisten Sophie Melin på hur ni göra en klassisk elegant hårknut.

– En elegant knut i nacken är perfekt för brudar som vill ha upp håret för att exempelvis lägga fokus på detaljer i ryggen på klänningen eller låta ansiktet vara i fokus. Jag har valt att ha en tiara på modellen men det är även fint att fästa smycken eller blommor runt knuten. En slöja med kamfäste kan fästas över knuten för att sedan enkelt plockas bort efter vigseln berättar hårstylisten Sophie Melin från Dashl.se

AlltOmBrllop-3 (1)_webb

Modell Katica RakuljicDu behöver: Hårspray, glansspray, kam, tofs, donut, Bobby pins.

Steg 1: Borsta håret bakåt, hitta vart du vill ha din bena. Dela håret strax bakom örat och spänn bort en sektion på varsin sida om ansiktet.

Steg 2: Tupera den bakre sektionen så att du får fin volym och stadga och fäst håret i en låg hästsvans.

Steg 3: Lyft upp hästsvansen och fäst din donut på roten av tofsen så att donuten trycker tofsen uppåt och fäst med bobbypins.När du släpper hästsvansen kommer håret att falla över donuten för att täcka det mesta av den.

Steg 4: Kamma och släta ut håret över donuten och fäst topparna under med bobbypins.

Steg 5: Kamma och släta ut sid sektionerna, placera sektionerna bakåt och korsa dem över knuten för en snygg finish, fäst topparna under knuten.

Tips! Försök att trycka in topparna under donuten och fäst med bobbypins för ett hållbart resultat.

Steg 6: Spraya med hårspray och glansspray.

Steg 7: Dekorera med önskat smycke eller slöja.

_K0A4497_webb

Sophie Melin arbetar som makeup artist och hårstylist i Stockholm. Hon är utbildad via Mariart – school of makeup and hair 2017 och har sedan dess sminkat många brudar på bröllopsdagen.

– Mitt yrke är fantastiskt kul och jag älskar att få vara kreativ. Jag älskar håruppsättningar och jag blir ofta bokad på grund av mina flätkunskaper. Tidigare arbetade jag faktiskt i en flätbar och jag tycker flätor kan tillföra mycket romantik och bli vackert i en bruduppsättning.

Se mer av Sophie på hennes instagram
@looksbysophie

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: