Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Foto: Lina Roos

Emelie & Morgan började planera sitt skånska bröllop med lantligt tema i god tid. De fick en hel del hjälp av både släkt och vänner med allt det där pysslet som gör bröllopet lite extra personligt. På bröllopsdagen fick de 130 gästerna njuta av en fantastisk meny och se vita brevduvor lyfta mot skyn direkt efter vigseln.

Brudpar: Emelie Nilsson & Morgan Nilsson

Vigdes i: Katslösa kyrka

Datum: 7 maj 2016

Klädsel: Mörk kostym

Antal gäster:
130


Bröllopstema:

Lantligt


Talen vi minns:
Vi valde Emelies två bröder som toastmasters vilket var ett enkelt val då båda är väldigt duktiga talare. De valde ett hästtema för middagen på så vis att talarna presenterades som ryttare och fick under middagen ett ”varsågod och rid” när talen skulle hållas. En gemensam vän höll ett otroligt roligt tal som vi fortfarande kommer ihåg en fras ur, ”Ni gick hem i ert kärleksrus, och jag gick hem i mitt rus”. Han var med när vi förlovade oss en nyårsafton i Thailand.


Brudbuketten:
Jag fick tipset om en famnbunden bukett, vilket jag aldrig hade tänkt på själv. Då jag är lång blev den väldigt vacker att hålla i famnen. I buketten hade jag livliga eucalyptus, vita pioner och rosa rosor som var genomgående i alla buketter och till bordsdekorationerna.


Minnesvärd förberedelse:
Vi började planering i god tid! Först bokade vi in de stora delarna som lokal, mat och fotograf. Vi fick mycket hjälp utav vänner och familj, min mamma och morföräldrar fixade rispåsar och goodiebags, en vän gjorde blomsterbågar till både kyrkan och lokalen. Själv gjorde jag handskrivna etiketter och namnlappar till alla gäster, berättar Emelie. Det roligaste minnet från förberedelserna var när jag varje dag körde förbi en gammal släde som jag bara var tvungen att använda till att ställa mina stallfönster med bordsplaceringen på. Till sist stannade jag och frågade om vi fick låna släden, och då visade det sig att de gärna ville bli av med den. Så det blev ett enkelt och roligt projekt att flytta släden.


Vigsel & fest:
Vigselfesten hölls på Jordberga gård som är en fantastisk lokal. Jag inhandlade vaser och vinglas från diverse loppisar under våren. Sedan fyllde vi dem med rosor och placerade dem och levande ljus ovanpå speglar på varje bord.


Foto:
Lina Roos/
www.linaroos.se


Lina Roos EmelieMorgan2


Lina Roos EmelieMorgan3


Lina Roos EmelieMorgan4


Lina Roos EmelieMorgan5

Lina Roos EmelieMorgan


Lina Roos EmelieMorgan6


Lina Roos EmelieMorgan7


Lina Roos EmelieMorgan8Foto:
Lina Roos/
www.linaroos.se

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: