Emmi och Christian tog tåget till festen

Av: Ronja Willners Foto: Turturduva

Hela dagen var en stor kärleksfest och det fanns inte en lugn stund på dansgolvet när Emmi och Christian firade sin kärlek i Malmö. Zlatan-sviten på Clarion Hotel fylldes med vänner innan vigseln och brudparet valde att ta tåget till festen.

Brudpar: Emmi Schyberg & Christian Schyberg

Vigdes i: Green Room, Clarion Hotel Malmö Live

Datum: 7 oktober 2017

Klädsel: Mörk kostym

Antal gäster: 108

”När middagen var slut bad vårt toastpar alla gäster att ställa sig upp och lägga händerna på personen till vänster om sig. Sen startades låten ’Det snurrar i min skalle’ av Familjen och det blev ett enda långt sambatåg, en otrolig partystämning.”

Turturduva EmmiChristian2

Turturduva EmmiChristian3

Turturduva EmmiChristian4

Turturduva EmmiChristian5

Turturduva EmmiChristian

Att välja brudklänning

Jag gick in med ett öppet sinne då jag från början hade väldigt svårt att föreställa mig vilken typ av klänning som jag var ute efter och skulle trivas i. Efter mycket letande fick jag på mig en rak och enkel v-ringad klänning från Bianco Evento som kändes rätt från första stund, jag kunde visualisera mig själv i klänningen på vår bröllopsdag. En sömmerska från Skräddarhuset i Malmö adderade ett sidenskärp i midjan med klädda knappar på klänningen vilket påminde om Kronprinsessans Victorias bröllopsklänning. Till det bar jag mina drömskor från Manolo Blahnik, likadana som Carrie Bradshaw hade när hon gifte sig med Mr.Big, säger Emmi.

Brudgummens look

Jag var ute efter en klassisk och bekväm look och bar en mörkblå kostym och vit skjorta från Hugo Boss. Till det hade jag en fluga från Bläck, ljusbruna skinnskor från Barker, orangea strumpor för att addera en färgklick och blåa hängslen.


Brudföljets look

Vi försökte hålla det hyfsat enhetligt med färger och kläder som våra vänner kan använda igen vid andra tillfällen. Valet föll på mörkblått för marskalkarna och näbbarna samt smaragdgrönt till tärnorna för att det inte skulle bli för mycket mörkblå nyanser.

Turturduva EmmiChristian6

Turturduva EmmiChristian7


Brudbuketten

Protea, eucalyptus, chrysanthemum, blå tistel, viburnum bär, scabiosa frökapsel, hortensia och gräs var blommor i säsong som fick pryda Emmis livfulla bukett i mustiga toner.VigselringarnaVi besökte diamantens mecka
Tiffany & Co. när vi var på vår förlovningsresa i New York. Jag valde en solitärring som förlovningsring med en 0,48 carats diamant samt en halv alliansring som vigselring. Christians ring är helt slät och även den i platina, berättar Emmi.Zlatan-svit & pizza


Vi hade bokat in oss hela helgen i Zlatan-sviten tillsammans med våra tärnor och marskalker. Jag smet iväg tillsammans med mina marskalker för att bli groomade på The Barber. När vi kom tillbaka hade vi med oss pizzor som vi delade på och bunkrade upp med inför den stora dagen, säger Christian.

Turturduva EmmiChristian8

Turturduva EmmiChristian9

Turturduva EmmiChristian10Vigsel & en vän som vigselförrättare


Det var inte en självklarhet att vi skulle gifta oss i Malmö. Men då utbudet av både lokaler och boende var större där än i Hässleholm och vi ville ha en lokal som var lätt att ta sig till för våra långväga gäster så var Green Room inne på Clarion Hotel, Malmö Live ett perfekt val. Vi blev det första paret som gifte sig där och hade en borgerlig vigsel med vår vän Tor som vigselförrättare. Att välja en vän gjorde att vi kände oss oerhört avslappnade och vigseln var väldigt personlig med Tors sätt att vara kärleksfull, rolig och väldigt varm under vigselakten. Det kändes så mäktigt att vara omringade av alla våra nära och kära, berättar Emmi.

Turturduva EmmiChristian11

Turturduva EmmiChristian12Tåget till festenFesten höll vi på restaurangen Smak på Konsthallen i Malmö. Vi behövde en festlokal som kunde ta emot ett stort antal gäster och Smak visade ett stort intresse för oss som brudpar och deras mat är oerhört god. Gästerna fick själva ta sig från vigsellokalen till festlokalen där de flesta valde att ta en taxi. Tillsammans med vår fotograf tog vi istället tåget för att få till några häftiga och roliga bilder, säger Christian.

Turturduva EmmiChristian13

Turturduva EmmiChristian14

Modelldockor

Med hjälp av Emmis pappa kunde Christian förverkliga sin idé om att ha bilder på modelldockor på inbjudningskorten. Det blev en bildserie som berättade vår historia från första mötet, till när vi flyttade ihop, till förlovning och till slut en bild på modelldockorna som ett brudpar. För att skapa ett genomgående tema använde vi även modelldockor som dekoration till respektive bordsnummer.

Foto:
Turturduva

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: