Planera för en lugn möhippa

lugn möhippa

Traditionellt har möhippa ofta varit fullspäckad med aktiviteter, men allt fler väljer idag att ha en lugnare möhippa. Det är inte alla som vill ha gasen i botten. Här är tipsen för en lugnare variant.

Text: Redaktionen Foto: Lindísima / Unsplash

Att vara omgiven av alla sina vänner för att fira kärleken är en fantastisk upplevelse i sig! Det måste varken ingå alkohol eller skämiga aktiviteter på möhippa. En lugn möhippa kan bli en precis, om inte ännu mer minnesvärd dag!

Välja rätt destination för en lugn möhippa

När det kommer till var ni ska vara fundera kring ivlken typ av atmosfär du vill ha. Här är några alternativ att överväga:

Möhippa på landet

Att boka en stuga eller ett hus på landet är ett utmärkt sätt att komma bort från allt bröllopsstress. Njut av naturen, frisk luft och lugn och ro.

Planera möhippa i stan

Om du tror att bruden ändå föredrar lite puls kan ni ha en dag på stan. Ni kan gå på hemester, utforska stadens sevärdheter, shoppa, göra naglarna eller njuta av god mat på en bra restaurang.

Skärgården eller kusten

Havet är magiskt och kanske är frisk havsluft det rätta för er möhippa! Promenad på stranden, bada i havet eller bara njut av varandras sällskap.

Möhippa vid vattnet

Hitta roliga saker att göra på möhippan

Kidnappa bruden

På en typisk möhippa ska den blivande bruden kidnappas. Varför inte låta en stilig charmör plocka upp henne på motorcykel? Eller överraska henne redan vid frukostbordet genom att ringa på med nybakat bröd och starta dagen tillsammans.

Spa-dag en klassiker på möhippa

En klassiker, men ack så lyxigt och ett utmärkt sätt att umgås. Det finns många spa-anläggningar, stora som små som erbjuder allt från skön avkoppling till massage, ansiktsbehandlingar och manikyr. Detta är också en perfekt aktivitet för att ladda batterierna mitt i bröllopsplaneringen.

Yoga, pilates eller mindfullness

Yoga är en annan superhärlig aktivitet att uppleva med de bästa vännerna och varva ner. Boka till exempel en privat yoga-klass och prova också på mindfullness. Kanske i en yoga-studio med tända ljus och rökelse?

Laga mat tillsammans på möhippa

En matlagningskurs är en kul aktivitet och kanske får ni också tillfälle att lära er något nytt. Varför inte gå en kurs i japansk matlagningskonst eller lär er laga indiskt?

Eller varför inte laga egen fine-dining på fina råvaror som ni provsmakar och köper i en saluhall. Hitta den bästa osten och den godaste italienska skinkan till charkbrickan. Och be om vintips systemet på vägen hem.

Och ytterligare några sköna saker att göra tillsammans

  • Spela in en låt
  • Krokimålning
  • Silversmide
  • Chokladprovning
  • Ta valslektioner
Bruden har roligt med tjejkompisarna

Fem bra saker att tänka på för en lyckad möhippa

Utgå från bruden när du planerar möhippan, men kom ihåg att ni alla ska ha roligt tillsammans. Det ska kännas som en toppendag för alla vännerna. Här är fyra tips att tänka på:

Var flexibel

Tänk på att vara flexibel och att alla kanske inte kan delta i alla aktiviteter eller bo på samma plats. Försök att hitta lösningar som fungerar för så många som möjligt.

Tänk på detaljerna

Det är ofta de små detaljerna som gör en möhippa extra speciell. Det får också dagen att flyta på smidigt utan långa väntetider, att ni inte hittar eller glömmer att ta med något viktigt.

Välj ett tema

Låt brudens favoritfärg vara ett gemensamt tema för att skapa samhörighet i gruppen. Eller låt brudens drömyrke när hon var liten bli dagens ledstjärna. Kanske klär ni alla ut er till flygvärdinnor för en dag.

Kommunikation

Kommunikation är nyckeln till allt! Även till en lyckad möhippa. Se till att alla vet vad som kommer att hända under dagen och att alla är bekväma med aktiviteterna som ni har planerat.

Ge tid för att ta det lugnt

Se till att det finns tillräckligt med tid att bara vara tillsammans och njuta av varandras sällskap. Varje minut måste inte vara fullspäckad med en aktivitet.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: