En tårtmästares bästa tips!

Av Jens Christiansen Foto Josefin Emteryd

Josefin har sedan några år tillbaka drivit sin verksamhet under namnet The Craving Solution. Under hösten 2018 blev hon utsedd till Årets Tårtmästare, tog ett silver i Scandinavian Cake Show, Sweet table kategorin och har flertalet publiceringar i såväl branschtidningar som bröllopsmagasin.

Josefin, hur kommer det sig att du hamnade här?

– Det enklaste svaret på den frågan är tillfälligheter. Jag har alltid älskat att pyssla och göra saker själv, men även att baka. Det går enkelt att slå ihop för det jag ramlade in på och det jobbet jag hade på sidan om cupcakes och tårtor fanns det ganska snabbt inte tid kvar för längre. Att utvecklingen har gått så snabbt som den har för mig kan jag med största ödmjukhet tacka de som tror på mig inom bröllopsbranschen men också framförallt alla de brudpar som ger mig förtroendet att göra tårtan (eller dessertbordet!) till deras stora dag.

Print 20190316 Wedding Network Workshop Tårta The Craving Solution Foto Mathias Cederholm 1736_webb

Foto Mathias Cederholm

Hur många brudpar arbetar du med per år?

– Omkring 50-60 brudpar känner jag mig bekväm med. Hur många det blir per helg beror därefter helt på var det ska levereras, hur avancerade tårtor det är och för hur många personer det är.

Hur skulle du beskriva din inriktning och stil?

– Tårtorna jag gör influeras från Australien, England och en del Ryssland. En del säger USA och det stämmer till viss del också men jag personligen tar mer inspiration från de förstnämnda länderna. Dessertborden är däremot mer franska i kombination med engelska. Jag kallar mig heller inte för konditor utan tårtdesigner, vilket i mitt fall beskriver yrket bättre.

DSC_3911 (kopia)_webb

DSC_4183 (kopia)_webb

Till sist – vilka är dina 5 bästa tips till brudparen när det kommer till bröllopstårtor?

1. Välj leverantör med omsorg. Fråga runt, googla, kolla om det finns några recensioner. Vill ni ha en staplad våningstårta är det viktigt att leverantören har gjort det tidigare så att denne vet hur den bygger, men också hur fyllningar och spackling håller om vi får en lika varm sommar i år som förra året.

2. Fråga lokalen om och vad de tar i serveringsavgift av tårtan (vilket inte alla gör, men många), så slipper det komma som en överraskning senare. Passa också på att höra om det finns kylplats!

3. Se vad som ingår och inte i priset, om leverantören kan tillhandahålla alternativ till de med specialkost och läs alltid igenom villkoren noggrant.

4. Kom fram till en budget. För en sådan som mig, som gärna skissar upp en tårta efter era önskemål/tema, är det enklare att göra det om man har något att gå efter.

5. Oavsett om ni vet vad ni vill ha eller inte, kolla runt! Sök på sociala medier efter inspiration och dröm er iväg. Det är er kanske viktigaste tårta ni ska välja!

MalinNorlen3_webb

Foto Malin Norlén

JOSEFIN EMTERYD DriverThe Craving Solution och finns på adressen Valhallavägen 53, Stockholm Hemsida:
www.thecravingsolution.se Instagram: @thecravingsolutionUstøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: