Ett frieri utöver det vanliga!

Malin Svantesdotter // malin@alltombrollop.com

För alla er som planerar ett frieri – ja då kommer här en inspiration som heter duga. När Guy friade till sin Malin lämnades verkligen ingenting åt slumpen.

På Malin och Guys första årsdag, i maj 2016, fick Malin en pusselbit. Morgonen efter så låg det en till bit på nattduksbordet bredvid sängen när hon vaknade. Därefter dök de dagligen upp lite varstans: i badrummet, på frukosttallriken, i jackfickan. De gavs dessutom i rätt ordning, så att den nya biten passade ihop med föregående.

– Jag la pusslet varje kväll med den nya biten jag fått för att lista ut vad det kunde föreställa, men det dröjde inte länge innan jag förstod att det skulle ta många dagar innan jag hade fått tillräckligt många bitar för att se bilden. På speciella dagar fick jag även speciellt formade pusselbitar, berättar Malin.

6.GuyAndMalin

Nyförlovade – Guy och Malin Perkins.

Flertalet ledtrådar

På sin födelsedag fick Malin bitar formade som bokstäver vilka tillsammans blev ’Happy Birthday’, på julafton en flygplans-formad bit tillsammans med en resa. På hennes 25-årsdag i oktober 2017 hade hon – förutom de vanliga pusselbitarna – fått bitar formade som ’Happy Birthday’, ett torn som såg ut som det i disneyfilmen Rapunzel, en resväska, ett flygplan, en båt och en ö.

6.proposal_whimsey_wentworth

Varenda pusselbit var noga uttänkt.

– Biten som var formad som en ö låg i ett kassaskåp som jag fick året innan. Timern hade tickat ner sekund för sekund hela året, så du kan föreställa dig hur nyfiken jag hade varit på att öppna det! Bredvid ö-pusselbiten låg tre kuvert – två som innehöll instruktioner om vad jag skulle packa och ett med en flygbiljett.

Kassaskåpet innehöll även ett mindre, låst kassaskåp som Malin blev instruerad att ta med sig på resan.

Vad trodde du att pusselbitarna symboliserade?

– Från början hade jag absolut ingen aning vad det kunde betyda. Men på vårt år tillsammans hade jag insett att han var ganska extrem när det kom till genomtänkta presenter, så jag förstod att det var något speciellt. När bilden av kartan började växa fram trodde jag att det kanske symboliserade vårt liv tillsammans. Vi träffades på en båt och spenderade vårt första år i olika hamnar över Medelhavet.

7. Tangled_Kingdom_Disney

Det pampiga Disney-tornet var en av alla ledtrådar.

Teorin förstärktes i och med många av de speciella pusselbitarna; båten, flygplanet, resväskan och Malin tänkte självklart att de symboliserade alla de resor de gjort och skulle göra i framtiden. Disney-tornet var en extra överraskning, men passade så väl in i tanken om att allt symboliserade deras liv ihop.

3.boat_rapunzel_flynn

Rapunzel och Flynn Rider, två symboliska karaktärer.

– Jag älskar Disney och filmen Rapunzel blev snabbt en favorit som Guy tålmodigt kollade med mig otaliga kvällar. Han skrattade ofta åt hur lik han tyckte att jag var Rapunzel, både personlighets- och utseendemässigt och jag sa detsamma om honom och den manliga karaktären i filmen, Flynn Rider.

Hur träffades ni?

Vi träffades ombord på en yacht i medelhavet där Guy jobbar som kapten. Jag blev anställd som first officer, vilket betydde att jag jobbade väldigt nära Guy, och förutom arbetstimmarna ihop bodde vi blad ombord vilket innebar att vi umgicks dygnets alla vakna timmar. Vi klickade direkt som kompisar, och det tog inte många månader innan vi insåg att vi var ’meant to be’.

8.aman_sveti_stefan

Här skedde frieriet – i Aman Sveti Stefan i Montenegro.

Under resan i Montenegro, hade du en aning om att han skulle fria?

– Nej, ingen som helst aning. Han hade börjat ge mig pusselbitar på vår första årsdag, vilket innebar att han hade planerat och köpt pusslet långt innan vi ens varit tillsammans ett år. Jag tänkte att det inte fanns på kartan att han redan då visste att han skulle fria, och dessutom exakt hur han skulle fria. Det var inte förrän jag såg honom vid vattnet där i Montenegro som jag förstod att det faktiskt var på väg att hända!

Det storslagna frieriet

Hela frieriet, från första pusselbiten till Montenegro, var otroligt detaljrikt och Malin menar på att hon skulle kunna berätta hur mycket som helst om det. Så här presenteras själva avslutet från Montenegro. Malin blev välkomnad till hotellet av personalen och ledd till ett rum där Guy hade förberett en klänning – designad av Designer Daddy som skapar de mest fantastiska Disney-kreationerna. Tillsammans med ett par skor, en tiara, en glödande blomma och ett brev som förklarade att hon hade ett par timmar på sig att göra sig iordning.

5.BrideAndGroomFairytaleShot-FM1_7358

Under frieriet svävade lanternor omkring dem, precis som i filmen Rapunzel.

– Vid solnedgången vad himlen lika lila som min klänning, och personalen pekade att jag skulle gå mot stranden. När jag kom närmare såg jag att det fanns en tunnel precis vid vattnet, fylld med lanternor. Jag hörde musik från andra sidan. Och när jag kom ut från andra sidan såg jag Guy – klädd som Flynn Rider ståendes framför en likadan båt som de båda sitter i när de förklarar sin kärlek för varandra i filmen.

11.full_puzzle_proposal

Det färdiglagda frieripusslet!

Den sista pusselbiten…

De åker därefter ut med båten, mot ön på andra sidan, som även den var som tagen rakt ur filmen. Guy hade förberett jordgubbar och champagne samt två svävande lanternor som de försökte kasta upp mot himlen. Efter ett tag pekade Guy mot ön, där en ensam liten lanterna singlade upp mot skyn. Snart kom fler och efter ett tag svävade ett 20-tal lanternor ovanför oss medan vi långsamt närmade oss ön. De lade till vid en boj och Guy började berätta för Malin hur mycket han ville ha ett liv tillsammans med henne.

9. puzzle_piece_ engagement_ring

Sista pusselbiten var formad som en förlovningsring.

– Han tog därefter fram en nyckel och bad mig öppna det lilla, låsta kassaskåpet jag tagit med mig hemifrån. I kassaskåpet låg en ask, och inuti asken, den sista pusselbiten. Den var formad som en förlovningsring. Jag började gråta och kunde inte sluta säga ja, men Guy stoppade mig och sa ’vänta, du kan inte ha på dig den där’. Därefter tog han fram en annan ask, gick ner på knä och frågade om jag ville gifta mig med honom. Efter att jag sagt ja igen kunde vi inte sluta krama och kyssas!

10.engagement_ring_tangled

Samtidigt började ’Wake me up before you Go-Go’ med Wham spelas – vilken är en av Malins favoritlåtar – att spelas högt från stranden. Ett fyrverkeri startar.

4.JustEngaged

– När vi sedan anlände till hotellet stod personalen och väntade och väl i restaurangen välkomnades vi av applåder från alla hotellgäster. Det visade sig att såväl gäster som personal alla hade varit delaktiga i lanternorna tidigare under kvällen. Stämningen var helt enkelt oslagbar…

Här nedan kan ni se filmen från hela den fantastiska händelsen.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: