Ett trädgårdsbröllop i Joao Pessoa

Av Jacqueline Rova Foto Thiago Castor

Wesley & Marília Sena viges utomhus i dagsljuset bland grönskan i Brasilien. En dröm som blev till verklighet där inte ett öga var torrt när paret vigdes framför sina nära och kära.

Namn: Wesley & Marília Sena

Vigsel: 6 september 2019 i en charmig och mysig trädgård i staden João Pessoa.

Antal gäster: 70 st

Klädkod: Lätt och ledigt, men fint

Färgtema: Vinrött, vitt och grönt

WESLEY OCH MARÍLIA Sena valde att gifta sig i staden João Pessoa då deras rötter är från Brasilien samt har fa­milj och släkt där. Det tog åtta månader för paret att planera sitt bröllop. Då det är vanligt att förbereda för bröllop minst ett år innan fick de höra från bröllopsleveran­törerna att de var galna som började planera så sent och fick då tyvärr nej från flera stycken. Till slut efter mycket efterforskning så hitta­de Wesley och Marília de rätta företagen och personerna som kunde hjälpa dom att få sina drömmars bröllop.

Marilia Wesley Wedding24 (1)_webb

Inspirerades av 20-talets kvinnor

– Jag bar en brudklänning i offwhite och en broderad bolero, båda med småpärlor brode­rade på som påminner mig om klädstilen kvin­nor hade på 20-talet. Stilen som kvinnor hade förr inspirerar mig.

Jag sökte efter den perfekta klänningen i flera ateljéer och butiker men kunde inte finna den. Då erbjöd sig en god vän till mig att sy min brudklänning åt mig. Hela processen var så fin, det var magiskt! Jag letade efter inspi­ration online tills jag slutligen hittade min stil. Jag plockade ihop idéer lite här och där och så lyckades vi göra en skiss av den perfekta brud­klänningen för mig. Vid varje provning för att göra justeringar blev jag väldigt känslosam. Det är en brudklänning som jag sparar med mycket kärlek. Jag var inte ute efter den puffiga prin­sessaktiga bröllopsklänningen, utan något mer enkelt och lätt. Jag älskar verkligen vintageloo­ken och när jag valde just den stilen så var det inte en trend i Brasilien, berättar Marília.

Klassiskt med en modern känsla

– Jag är en man som gillar basic med neu­trala färger så jag ville ha något klassiskt och enkelt. Eftersom bröllopet skulle hållas utom­hus och i dagsljus med mycket sol så flydde jag allt svart som är väldigt vanligt för brudgum­men att ha på sig i Brasilien. Så jag letade ef­ter en modernlook som jag även skulle kunna använda vid andra speciella tillfällen och till­ställningar. Därför kom jag att tänka på just marinblått. En månad innan bröllopet gick jag till många ateljéer för att hitta den rätta kos­tymen, men jag behövde sedan även gå till en sömmerska för att göra några justeringar. Jag valde ett par bruna skor och ett brunt bälte till kostymen och en blomma, som min blivande valde, i en röd nyans som skulle matcha bröl­lopstemat, berättar Wesley.

Brudföljet bestod av våra närmsta vänner

Hela processen med att välja ut personerna var mycket rörande för oss eftersom vi ville ha alla våra bästa vänner med oss där i det viktiga ögonblicket. Vi valde fyra stycken par som står oss väldigt nära. De är våra bästa vänner, den typen av vänner som alltid är där för att hjälpa till, ge råd och som känner till vår historia till­sammans. Vi bestämde oss för att inte bestäm­ma exakta färger eller kläder åt dom så att de kunde känna sig bekväma med att kunna välja just vad dom själva tycker om.

Marilia Wesley Wedding15_webb

Bröllopsringarna valde vi tillsammans

Det är vanligt i Brasilien att välja just guld. Det var lätt, men mycket rörande att välja ut ring­arna. Vi har alltid tyckt om förlovningsringar med en större ädelsten omgiven av mindre ädelstenar. Men för mig, Wesley, fick det bli en enklare, vilket jag friade till Marília med. Bröllopsringarna valde vi tillsammans. Vi tit­tade på olika modeller online och hittade till sist ringar vi båda älskade. De är ganska breda men inte för tjocka ringar av guld med en slags urgröpt rand som löper runt ringen.

Do it yourself

Många av sakerna som rörde bröllopet base­rade vi på ”do-it-yourself” och detta förde oss närmare varandra eftersom vi kunde skapa något eget tillsammans och samarbeta. Det ro­liga var att vara tillsammans med familjen och förbereda några av sötsakerna som skulle ser­veras på bröllopet. Vi fick hjälp av familj och vänner och brudgummens systrar var till stor hjälp med att designa dekorationerna till dess­erterna.

Klassiskt och tidlöst

Brudbuketten bestod av både stora och små vita rosor och vackra gröna blad. Från början ville jag ha något väldigt färggrant med rosor i olika färger men jag insåg sedan att det inte riktigt skulle passa in till mitt tema jag valt. Därför valde jag något mer klassiskt och tidlöst som vitt, med en asymmetrisklook. Min bästa väninna tog på sig ansvaret att skapa buketten åt mig. Det var väldigt rörande att se någon lyckas ta mina känslor och forma dom till en vacker bukett. Och det mest spännande var att jag endast fick se buketten precis före vigseln.

Marilia Wesley Wedding11_webb

Marilia Wesley Wedding13 (1)_webb

Tacktal till alla våra gäster

Vigseln var verkligen vacker. Brudnäbben var en flicka som vi känt ända sedan hon var väl­digt liten så det var väldigt sött att se henne bära på våra ringar mot altaret som en liten prinsessa. Wesley blev väldigt rörd när han såg mig och vi var båda väldigt nervösa. Det var en kort vigselceremoni där det hölls ett kort bibliskt baserat tal med råd om hur man kan leva ett lyckat liv som ett par. Allt gick inte helt som planerat, vi fick göra lite justeringar här och där men allt kändes ändå helt per­fekt i slutändan. Festen hölls på samma plats som vigseln eftersom vi inte ville att gästerna skulle ha besväret med att ta sig från en plats till en annan. Vi bestämde att vi skulle utbyta våra vigsellöften och hålla ett litet tacktal till alla gäster. Medan vi läste våra löften var det omöjligt att inte brista ut i tårar, vår dröm var slutligen uppfylld.

Marilia Wesley Wedding19_webb2

Marilia Wesley Wedding18

Brasilien möter Italien

Vi ville att alla skulle känna sig avslappnade eftersom klimatet är tropiskt. Vi välkomnade därför gästerna först med uppfriskande frukt-spett med färska frukter och bär. Jordgubbar, melon och mango. Vi serverade också käll­vatten smaksatt med mintblad och ananas på gästernas bord. På borden fanns även salta jordnötter. Gästerna blev även serverade med olika varianter av plockmat som är typiskt här i Brasilien (Coxinha och pastel) och även frukt­cocktail. Till middagen var huvudrätten pasta penne med en tomat baserad sås med mör gril­lad kyckling i eftersom vi älskar italiensk mat. Som dessert hade vi olika tryfflar och choklad samt en vit chokladtryffel med sylt av acerola inuti och andra sötsaker som är typiska här. Rött vin serverades eftersom det skulle passa huvudrätten och eftersom vi visste att våra gäster älskar rött vin.

Tårtan var en ”nude-cake” dekorerad med vackra rosor. Tårtbotten var smaksatt med citron och fyllningen var baserad på vit chok­lad med bär.

Tips från brudparet

1. Om ni kan skapa mycket själva. Då kommer ert bröllop ha er egen signatur.

2. Följ era hjärtan och lev i ögon­blicken.

3. Oförutsedda hän­delser är oundvikliga. Försök lösa dom på ett lugnt sätt.

Thiago Castor Profile Picture_webb

Fotograf Thiago Castor. www.tvalov.com

Läs mer:

Bröllop på Bali

Bröllop i Australien.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: