3 steg till perfekt hy!

Av: redaktionen Foto: Lina Eidenberg Adamo

Ta hand om din hud! Här är redaktionens bästa knep för en strålande look på din stora dag.

  • Rengör

Rengöring är A & O för ansiktets välbefinnande. Så detta ska du alltid vara noggrann med, oavsett om du ska gifta dig eller inte. Tänk dock på att precis när huden är rengjord så är den också som mest sårbar. Därför är det så oerhört viktigt med återfuktning. Det finns flertalet bra och vårdande produkter för just detta ändamål. Tala med en expert så får du bäst hjälp att hitta rätt creme och serie för just din hud.

  • Välj rätt foundation

Utgå från vilken hudtyp du har. Är den fet, torr eller blandad? Därefter kan du välja en mer eller mindre täckande foundation i en ton så nära din egen hudton som möjligt. Idag finns det i huvudsak två olika typer av foundation. En i puderform och en i flytande form. Vid applicering av dem båda ska du tänka på att fortsätta appliceringen en bit ner på halsen så att övergången blir så jämn och snygg som möjligt.

  • Puder & rouge ska alltid finnas i väskan

Fixera basen med ett transparent puder som du borstar på med en stor pensel. Pudret kan komma väl till pass för blanka pannor när det är dags för bröllopsfotografering och porträttbilder. Rougen appliceras högt på kindbenet. Välj en rouge med rosa nyans. Ingen rodnar i brunt!

Redaktionens produktval:

1. Mineral veil från Bareminerals mattar ner glansig hud, ca 399 kr.

2. Borste från Lancôme

3. Helena Rubinstein kom ut med Prodigy Reversis i mitten av februari. Det är en dagkräm för normal/kombinerad hud, normal/torr hud och extra torr hud. Det finns även ett serum, i samma serie, för långvarig vård och vacker lyster. Pris för Prodigy creme och serum är 1 975 kr respektive 2 490 kr.

4. Bitherms Pure fect Skin Cleanser rengör på djupet, ca 200 kr.

5. Idun Minerals rouge i färgen hallon, ca 259 kr.

6. Le Teint Touche Eclat från YSL är en foundation som täcker ojämnheter utan att ge en kakig effekt. Den ger huden en strålande lyster och återfuktar samtidigt. Pris från ca 500 kr.

7. Borste från Giorgio Armani, ca 940 kr.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: