Fabolouse Mrs M

Av Jacqueline Rova Foto Pelle Piano

Ur Malins hjärtesorg, där hon knappt visste hur hon skulle överleva, reste hon sig upp och blev Miss Diamond, en välkänd burlesk stjärna och en coach för alla kvinnor som vill bemästra och ta tillbaka sin feminina kraft.

Det är en kall och ruskig dag i mörka december då jag är på vägt för att träffa Malin Ehlin, mer känd som Miss Diamond, ett av hennes många alias. Det är en strål-ande positiv energi som möter mig. Hennes personlighet lyser upp så jag helt glömmer bort denna mörka årstid. Det är lätt att förstå hur Malin har tagit världen med storm. Hon tar plats. En efterlängtad och behövlig plats. Nu­mera är hon en välkänd profil under namnen; Miss Diamond, Mrs Murphy, The Fab Coach m.m. Men det har inte alltid varit så.

Burlesk_KatarinaHansson_webb

FOTO: KATARINA HANSSON

Malin är född och uppvuxen i Mora och levde tillsammans med sin dåva­rande fästman ett lugnt och tryggt liv i Stockholm tills en dag då mattan drogs undan från Malins fötter och föränd­rade hennes liv. Hennes blivande man dumpade henne nämligen utan för­varning, något som då var det värsta som kunde hända henne, men som idag är det bästa som hänt henne.

– Där och då var jag helt knäckt. Jag fick inga svar av mitt ex varför det tog slut så då började jag anklaga mig själv. För att komma bort bodde jag en sommar på ett torp jag hyrde av kungen och fyllde mina dagar med alkohol. Jag visste inte hur jag skulle ta mig ur min hjärtekross så jag tog till alkohol, då visste jag inget bättre. Jag var full med kungens kossor och bör­jade åka runt på loppisar. Jag har alltid varit intresserad av pinuppor och 40 – tals movie stars, och där hittade jag pärlor, korsetter och andra vackra ting som jag började köpa på mig. Det var vid ett tillfälle då jag provade ett läpp­stift och för första gången kände mig fin i det som jag kände att livsgnistan började komma tillbaka. Jag hade all­tid varit den blyga, enkla tjejen som knappt använt läppstift men där och då tänkte jag ”att ska jag gå under, då ska jag gå under med stil” och det vi­sade sig att fluff fluffet saved my fuck­ing life, berättar Malin.

MrsM_LinaSegelsbo_webb

FOTO: LINA SEGELSBO

Idag är det svårt att tro att Malin inte alltid varit denna starka, feminina, kvinna med sin starka lyskraft när hon sitter fram för mig idag. Men Malin berättar att det var under den som­maren hon upptäckte kraften i hennes egna femininitet, som inte var kopplad till att behaga någon annan. När hon sedan kom tillbaka till stan efter som­maren, starkare än någonsin, märkte hon att behovet från andra kvinnor att leva ut sig själva och hitta sin feminina kraft var något stort. Det började med att hon höll high heels kurser medan hon privat började ta kurser i burlesk. Burlesk lockade Malin då den förför-iska feminina magnetismen alltid varit något hon fascinerats av. Det utveck­lade sig senare till att hon blev en full­fjädrad burlesk artist, tog namnet Miss Diamond, och både undervisar andra och uppträder själv.

– Utifrån kan burlesk uppfattas sex­igt och sensuellt men det är inte det som är poängen. Burlesk handlar om att få kontakt med hela sin kropp, var­je kroppsdel, men det sitter egentligen mest i huvudet. Det handlar inte om att den nakna kvinnan ska vara sexig för någon annan utan att vara ett med sin egen kraft. Burlesk är öppet för alla. Kvinnor, män, gamla som unga och oavsett kroppsform.

MissD3_RasmusLindahls_webb

FOTO: RASMUS LINDAHLS

Då både burlesk och hennes high heels klasser och föredrag om att finna sin feminina kraft gick hand i hand startade hon även coachning för kvin­nor och män, för att hitta sitt mest fa­bulösa jag.

– Det jag vill är att kvinnan ska för­stå att hon besitter kryptonit och inte ursäktar sin feminina energi. Jag vill hjälpa kvinnor att bekräfta sig själva och känna sig trygga i sig själv och inte söka det utifrån. Utseendet är inte det viktiga utan det handlar om en känsla och att inte ursäkta sig, säger Malin.

Fem år efter att Malin blev dumpad fick hon äntligen ett avslut. Det visade sig att hennes ex varit otrogen med flera kvinnor under alla deras år.

– Det kändes skönt att få ett avslut och att veta att ”hey, It wasn’t me” och jag tror att tack vare att jag blev dumpad så hjälpte det mig att hamna på rätt plats i livet; det jag är ämnad för att göra och bli den jag är menad att vara. Han har inte fått mig att ge upp hoppet om kärleken men jag vet vad jag vill ha och nöjer mig inte med något annat förrän jag har hittat det.

kupor_KatarinaHansson_webb

FOTO: KATARINA HANSSON

Så vad handlar hennes alter egos om? Hon kallar sig Fabulous Miss M och The Fab Coach med mera. Är allt bara glitter och glamour?

– Nej, att leva ett ”fab life” handlar varken om pengar eller lyx utan om att göra vardagen värdefull och fylla den med de bästa energierna. Jag skulle nog beskriva mig själv som motsatsen till jantelagen, säger Malin.

– Jag har alltid varit ointresserad av pengar men älskar att omge mig med vackra saker. Det sitter inte i vad något kostar utan om vad jag mår bra av. Jag älskar pärlor men det behöver inte vara äkta pärlor för den sakens skull. Det finns forskning på att klä­derna du sätter på dig kan hjälpa dig att må bättre. Känner du dig fin, i det du tycker är fint, då hjälper det dig att känna dig kraftfull. Du behöver verk­ligen inte klä dig, eller se ut, som jag

– Det handlar om att respektera dig själv och att njuta av livet, livet händer nu, och att allt har energier som påver­kar dig. Börja med att unna dig fina underkläder. Inte bara vackra utan i bra material, bra passform och som ger dig pondus.

Vi skils åt och jag ska åter ut i årets mörkaste årstid, något jag avskyr mer än blodpudding, men märker nu inget av det alls, utan funderar bara på när jag kan boka upp mig på en av hennes kurser. Alla kan vi behöva lite mer av ”Fab” i våra liv!

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: