Bär färgglad fluga till bröllop

Klä dig i färgglad fluga till bröllop

Ska du välja fluga eller slips? Så länge klädkoden inte är strikt och väldigt formell är du fri att välja utifrån vad du själv tycker bäst om. Så kan du tänka kring färg och mönster.

Text: Redaktionen Foto: Unsplash / Pexels

Välj fluga i olika färg och mönster

Fluga är både moderiktig och helt rätt till bröllopet. Är klädkoden inte frack eller smoking är det fritt fram för både brudgum och bröllopsgäster att välja och vraka mellan flugor i alla tänkbara färger och mönster.

Det finns en uppfattning att färg och mönster på flugan och slipsen ska vara samma som näsduken. Det kan den mycket riktigt vara och ger en mer enhetlig stil. Det är dock inte alls ett krav och genom att välja olika men fortfarande i en snygg kombination kan du ge mer liv till din klädsel.

Bröllop är ändå en glad tillställning och finns det möjlighet att ta ut svängarna är det roligt. Är klädkoden däremot mer strikt bör du gärna hålla dig till de mer formella riktlinjerna.

Klädd till bröllop

Bär du vanlig kavaj bör du gärna undvika svart och vit fluga. De hör mer hemma tillsammans med frack och smoking.

Matcha din partner och våga hitta en egen stil

Flugor finns i alla färger, mönster och material och dig möjlighet att sätta en personlig prägel på din klädsel. Det gäller även dig som brudgum.

Låt gärna färgtemat synas och matcha din partner. För ett mer lekfullt uttryck bär du kanske strumpor i samma färg. Eller var helt egen i ditt färgval!

Mörkblå fluga

Fluga eller slips?

Rent formellt är flugan jämlik med slipsen och fungerar lika bra till mörk kostym som till klädkod kavaj. Det går dessutom bra att välja vilken färg som helst, så länge klädkoden inte är frack eller smoking då det är vit respektive svart fluga som gäller. Du bör då också gärna knyta den själv.

Om du väljer slips eller fluga är framför allt ett personligt val och preferens. Generellt kan man dock säga att att flugan är lite mer formell. Väljer du å andra sidan en färgstark och mönstrad kan den samtidigt bli ett mer lekfullt inslag.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: